Torma impozitează până şi morţii din cimitir

Torma impozitează până şi morţii din cimitir

Într-o lume normală aşa ceva nu s-ar întampla,sau poate doar  în  serialul transmis de ProTv Las Fierbinți”.
În ultima şedintă de Consiliul Local din 28.12.2018, printre proiectele aflate pe ordinea de zi, s-au aflat şi câteva proiecte referitoare la impozitarea suplimentară a clădirilor aflate în proprietatea unor persoane fizice şi juridice, de pe raza oraşului Moldova Nouă, cu 500%. Motivul este starea neîngrijită a imobilelor respective. Majorarea taxelor cât şi metodologia pentru majorarea taxelor s-a făcut în data de 31.08.2017 prin HCL 169. În baza acestei metodologii au fost efectuate verificări şi constatări în teren, identificându-se clădirile neîngrijite cu stare tehnică nesatisfăcătoare. Pentru toată această activitate de verificare şi identificare s-a format o comisie compusă din: Inspector Nistoran Dumitru, Inspector Stanoevici Victor, Referent Pascu Coarci, Inspector Blidaru Dan, și Inspector Enache Dumitru.
 În baza constatărilor, şeful de la Biroul de Impozite şi Taxe ,birou condus de Marta Chisalita,întocmeşte un raport pe care îl pune în discuţie Consiliului Local, alături de proiectul iniţiat de primarul localităţii Torma Adrian, cam aceasta ar fi introducerea. Trecând în revistă toate proiectele referitoare la majorarea  impozitului cu 500%, am constatat, cu surprindere, că imobilul situat în Moldova Noua, str. Inv. Alexandru Moisi, nr. 21A,  are ca proprietar pe Sarbu  Nicolae( porecla Codita), care este decedat de mai bine de 3 ani, domiciliul lui fiind acum în,, Cimitirul  Ortodox,, din Boşneag.
Este greu de înţeles cât de multă prostie şi incompetenţă poate exista în administraţia locală astăzi, să insişti cu corespondenţa trimisă unor morţi prin care îi notifici în fel şi chip că au de plătit taxe. Acest lucru depăşeşte cu mult pragul incompetenţei ,în condiţiile în care Sarbu  Nicolae  nu are succesiunea facuta de eventuali  urmaşi In  casă  locuieşte acum  o ,,femeie a străzii, necăjită şi vai de capul ei”.Dar mai mult, ca meniul prostiei să fie complet, somaţia trimisă mortului cu nr.25582 în data de 12.04.2018 este semnată de martorul Chivu Viorel, un alt om al ,,străzii,, cu probleme mintale serioase, persoană care nu are, sărăcul, nici o vină. Garantat este că nu ştie nici câte cartiere are localitatea Moldova Nouă. Şi când te gândeşti că toţi ,toti ,cei implicaţi in aceasta actiune sunt  din Boşneag începând cu Torma, Marta Chisăliţă și toti membri din comisia de constatare.In timpul anchetei ,nu se verifică starea civilă a unei persoane care urmează să fie impozitată suplimentar,ar putea fi unul cu ajutor social pe care nu poţi să-l impozitezi sau unul mort ca în cazul de faţă, dar dă-i înainte, Torma oricum nu ştie ce semnează!
Iar Consiliul Local în mare parte, chiar nu ştiu de ce ridică mâna …

Update

Noi elemente importante scoase la iveala de redactia Carasanul.

Proprietarul imobilului de pe strada Inv. Alexandru Moise este Sarbu Nicolae, care a decedat in data de 25.07.2016 si a fost ingropat in Cimitirul Ortodox  din Bosneag.  Conform documentelor prezentate de un apropiat al familiei, Sarbu Nicolae este proprietarul imobilului situat pe strada Inv. Alexandru Moise. Din momentul decesului si pana in prezent nu s-a efectuat nici o succesiune prin care Sarbu Gheorghe, fiul lui Sarbu Nicolae, sa fi intabulat imobilul pe numele lui, si ca atare si impozitat .De unde si pana unde Serviciul de Impozite si Taxe il notifica pentru impozite pe Sarbu Gheorghe, care este plecat  de peste 6 ani din Romania in Franta la lucru si care a decedat in urma unei boli necrutatoare. Este un caz social deosebit de grav si tratat cu atata superficialitate de catre toate compartimentele primariei Moldova Noua, si din nefericire, nu este singurul. Cine si de ce doreste indatorarea peste masura a persoanelor sarace si fara venituri? Acumularea mare de datorii de catre primarie creeaza debitorului o alta problema foarte serioasa. Primaria te poate da in judecata pentru recuperarea creantelor si daca ai bani platesti, iar daca nu, pierzi casa. Fiica vitrega a raposatului Sporea Nicolae, Novacescu Rodica, declara pentru Carasanul: ,,Tatal meu este proprietarul casei de pe str. Inv. Alexandru Moise. Nu inteleg de ce fratele meu, Sarbu Gheorghe, a fost somat sa plateasca impozitul pentru casa cand nu s-a facut nici o succesiune. Eu l-am ingropat pe tata si Gheorghe nu a fost nici macar la inmormantare , iar domiciliul lui ii in alta parte. Mai mult, el este mort in Franta de mai multa vreme si nu avem bani sa-l aducem acasa. Peste 5000 de euro este numai transportul lui. Nu am cuvinte sa ma pot exprima de unde atata inversunare pe casa aia darapanata.”

Carasanul
Zi de zi in ochi tai

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.