Protest de 20 de minute cu DN 57 blocat de șoferii nemulțumiți de starea foarte proastă a drumului

Protest de 20 de minute cu DN 57 blocat de șoferii nemulțumiți de starea foarte proastă a drumului

Sătui să-și rupă an de an mașinile pe DN 57 Oravița-Moravița, șoferii din Oravița au decis în jurul prânzului să oprească efectiv autoturismele pe partea carosabilă și să blocheze drumul național.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Caraş-Severin, DN57 Oraviţa – Moraviţa este blocat în zona localităţii Broşteni de un grup de protestatari (15 autovehicule, aproximativ 50 de persoane), care intenţionează să atragă atenţia asupra stării precare a părţii carosabile” anunțau Polițiștii.La fața locului au apărut de urgență jandarmii și agenții de la Poliția Rutieră iar, potrivit protestatarilor, s-au pus pe amendat.
Protest încheiat cu 14500 ron amendă! Dar nu s-a încheiat: mâine din nou, de data asta cu autorizație” scrie Alexandrul Telescu, unul dintre șoferii protestatari, pe contul său de facebook.
Plt. maj. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărășeni spune că aceștia au aplicat doar două sancțiuni contravenționale de 600 de lei și nu pentru proteste, ci pentru că cele două persoane au refuzat să se legitimeze.
După ce în ultimii ani IPJ Caraș-Severin a continuat să fie complice la distrugerea drumurilor și în special a DN 57, pentru că IPJ Caraș-Severin era obligat să amendeze administratorul drumului ori de câte ori, din cauza gropilor, siguranța traficului era pusă în pericol, IPJ Caraș-Severin a aplicat anii trecuți o singură sancțiune din această cauză, sancțiune care nici aceea nu a fost în bani ci ”avertisment”!
Se pare că astăzi s-ar fi trezit la realitate și nu au mai dat doar un avertisment Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, administratorul acestui drum, ci se pare că au venit și sancțiuni pecuniare.
Am cerut o poziție oficială IPJ Caraș-Severin cu privire la acest eveniment dar, până la ora publicării articolului, aceasta nu a fost primită de redacție.
Sancțiuni pe care le-ar fi primit și unii dintre șoferi pentru că ar fi oprit pe drumul public, dar care spun că vor scoate o autorizație de protest și vor reveni și mâine pe DN 57…

UPDATE: 

Cms sef Dinu Nicorici spune:
– Pentru administratorul drumului sancțiune contravențională, pentru faptul că nu a menținut viabilitatea drumului.
– totodată se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare a circulației pe un drum public … Deocamdată față de faptă, dar polițiștii au identificat persoanele care au dispus autovehiculele astfel încât să blocheze drumul…
Frant Cristian

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.