Atentie șoferi,veți putea rămâne fără permis mai ușor ca niciodată!

Atentie șoferi,veți putea rămâne fără permis mai ușor ca niciodată!

Președintele Iohannis a promulgat joi o lege care îi poate lăsa fără permis pe conducătorii auto, mai ușor ca niciodată.Astfel, medicul care observă că un şofer are o problemă de sănătate care nu îi permite deţinerea în continuare a permisului auto este obligat să îl trimită pe acesta la un control suplimentar şi să anunţe poliţia.

Șoferii vor fi obligaţi prin lege să se prezinte la o clinică autorizată, iar prin nerespectarea ei aceştia riscă să-şi piardă automat permisul de conducere.

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidenţa sau în îngrijirea sa, prezintă afecţiuni medicale , este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistenţă medicală autorizată , cu diagnosticele constatate şi cu datele de contact ale unităţii medicale în care medicul trimiţător îşi desfăşoară activitatea şi să consemneze acest lucru în fişa medicală a conducătorului’, scrie în proiectul de act normativÎn cazul în care conducătorul auto se va prezenta la control, iar medicul îl va declara inapt pentru a conduce, clinica va trebui să informeze poliţia rutieră, medicul trimiţător şi şoferul în cauză despre rezultatul examinării. După primirea informaţiei, conducătorul îşi va pierde permisul. El este obligat ca în trei zile de la decizie să se prezinte la secţia de Poliţie pentru a preda permisul auto.

Dana Predut

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.