,,Epurarea” politică din Primăria Moldova Nouă continuă!

,,Epurarea” politică din Primăria Moldova Nouă continuă!

foto Express de Banat

De azi 16-noiembrie -2018  începe calvarul a 9 familii din Moldova Nouă,rămași pe drumuri în prag de sărbători în urma concedierilor făcute de către  administrația Torma.Pe ce criterii s-au făcut disponibilizările nimeni nu știe, însă  un lucru este cert din 9 persoane 8 sunt membrii PSD! Nu s-a ținut cont de nimic . Pentru Torma important  este ca,toți care nu sunt cu el să plece acasă: îngrijitoarea toaletei publice de pe faleza Dunării  doamna Sau Tisa singura care îngrijea acest important serviciu ….pana acum Torma dorea civilizație în oraș ,,fără pișat printre tufe” , azi închizi singura toaletă publică din  oraș.Asistenta medicală școlară Dobromir Alina răspundea până astazi de 4 grădinițe cu un nr de 270 de copii Rolul acestui cadru medical este foarte important pentru administrația Grădiniței PP ”Sf.Stelian” , în atribuțiile care îi revin este respectarea rețetarului pentru stabilirea meniului  pentru copiii de la grupele cu program prelungit,  ține legătura cu medicul  de familie și se ocupă de avizarea meniului zilnic pentru copiii preșcolari și  anteprescolari, inclusiv  este responsabilă de starea de sănătate a copiilor, atribuții serioase și complexe și tu închizi cabinetul medical! Un alt caz pus sub semnul întrebărilor este cel al dlui Benga Ioan  , aflat în ultimi doi ani înaite de pensionare. De fapt toți sunt începind de azi  cazuri sociale.Este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când se petrec asemenea abuzuri fără precedent în administrația locală .Cine sunt concediați:

1.Holic Carmen

2.Enache Elena

3.Dobromir Alina

4.Tuculia Slavoliub

5.Mutascu Ilie

6.Sau Tisa

7.Benga Ioan

8.Holic Neculai

9.Popescu Nicolae

Ce este interesant că ,toată operațiunea de concediere este coordonată de către ,,secretarul primarie Florin Ciovela,, aspect ilegal  deoarece în atribuțiile lui nu intră și activitatea de resurse umane.Plecarea din primărie a singurei persoane avizate si cu experiență,  Adraiana Țițrigă,  șefa biroului de resurse a creeat spațiu de manevră ideal pentru Torma ,,lichidarea în masă,,a tuturor PSD-istilor .Ramâne de văzut care va fi reacția autorităților competente pentru tot ce se întamplă în primărie.

”Este inadmisibil ce se întâmplă în primăria Moldova Nouă. Se fac disponibilizări pe art. 65 din Codul muncii, adică desfințarea locului de muncă . La Grădinița PP ”Sf. Stelian” Moldova Nouă a desfințat postul de asistent medical. Un post foarte important pentru siguranța copiilor preșcolari și antepreșcolari. Alina Dobromir răspundea de 270 de copii din 4 grădinițe. Nu există grădiniță cu program prelungit în județ care să nu aibe asistent medical. Se pare că doar la Moldova Nouă se poate întâmpla așa ceva!”Spune Lavinia Almajan  consilier local PSD.

Carasanul

Related Posts

Leave a Reply