Torma, pus pe disponibilizări…

Torma, pus pe disponibilizări…

Ședința ordinară din 29-10-2018   s-a desfasurat în nota obișnuită a Consiliului Local Moldova Nouă, adica lupta politică dusă în extrem de actualul primar Torma. 19 proiecte pe ordinea de zi, plus încă 5 introduse peste ordinea de zi. Opoziția nemulțumită de modul cum administrează ,,politic” orașul Moldova Nouă, a părăsit ședința lăsându-l  pe Torma ,,cu ochii în soare”.Doleanțele  opoziției  fiind de altfel normale și pertinente. Selecția persoanelor nominalizate pentru  Consiliile de Administrație ale instituțiilor patronate de către Consiliu Local să fie făcută pe baza competenței și a pregătirii  profesionale adecvate pentru activitatea respectivă, împărțirea și nominalizarea persoanelor trimise într-un Consiliu de Administrație să fie distribuită în mod echitabil politic.
Astăzi PSD și P.Verde nu au nici un reprezentant intr-un Consiliu de Administrație caz unic în Caras-Severin. Un alt proiect cu care opoziția nu a fost deacord, este cel legat de modificarea  ,,Organigramei  și a statului de funcții ale aparatului de specialitate a primarului “M9”.Un artificiu legal prin care Torma dă drumul la concedieri cu sprijinul consilierilor PNL, PMP și Uniunea Sârbilor, aspect cu care opoziția nu a fost deacord  datorită faptului că, aproape în fiecare lună s-au făcut angajări  la  patrimoniu, taxe și impozite, consilieri personali,  inclusiv la serviciul de Gospodărire Urbană, serviciul cel mai afectat conform noilor modificări. Din acest compartiment se vor face cele mai multe disponibilizari. În mod normal când se fac disponibilizări, principiul după care se ghideaza aproape toate instituțiile de stat și private, este … ultimul angajat – primul plecat, principiu moral de care ar fi trebuit să țină seama și actualul primar.
Liderul opoziției, Lavinia Almajan declară urmatoarele:
“Torma, așa înțelege că trebuie să conducă acest oraș, distructiv din toate punctele de vedere. Nu am cerut altceva decât să respecte normalitatea necesară și transparența în administrația publică. Vreau să îi readuc aminte că în mandatul 2012-2016, PNL-ul și consilierii P.Verde au parasit sala de sedință de nenumarate ori, probabil la vremea respectivă pe considerente asemanatoare. Luni de zile cadrele didactice nu au fost platite din cauza blocării Bugetului Local ….Astăzi rolurile s-au inversat. Tocmai de aceea, Torma trebuia să înțeleagă că modul dictatorial și grobian pe care el îl propagă nu conduce la nimic bun. Vom părăsi toate ședințele până când dumnealui înțelege că nu poate să concedieze angajații Primăriei Moldova Nouă dupa bunul plac.Suntem împotriva închiderii Serviciului de Gospodărire Urbană, pentru că asta se urmărește: – lichidarea acestui serviciu cu ajutorul Consiliului Local, și probabil ulterior,  terenurile pe care își desfasoară activitatea acest serviciu, să fie vândute. Greu de înteles atitudinea Viceprimarului Moises Adrian, serviciul respectiv este în directa lui subordine. Ce pot eu să înțeleg de aici? Că la următoarea modificare de organigramă, viceprimarul rămâne fără obiect de activitate și este pus pe liber…”

CARASANUL

 

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.