Cărăşenii pot demonstra că le pasă de Planeta Albastră: Ora Pământului.

Cărăşenii pot demonstra că le pasă de Planeta Albastră: Ora Pământului.

Astăzi se sărbătoreşte Ora Pamântului, un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului, va fi sărbătorită şi în județul nostru, în oraşul Bocşa, unde din anul 2016 se organizează observații astronomice. Astfel, de la ora 18, pe terenul de sport din spatele Casei Orăşeneşti de Cultură, se vor face observaţii astronomice şi vor putea fi admirate planeta Venus la apus, Luna, Pleiadele, nebuloasa Orion, dar şi suprafaţa Soarelui, dacă prezintă pete solare. De-altfel, în Bocşa funcţionează şi un club de astronomie frecventat de elevii unităţilor de învăţământ de aici. Totul de desfăşoară cu sprijinul şi sub directa îndrumare a lui Marc Frîncu, membru al Societăţii Române pentru Astronomie Culturală, cel care a pus la dispoziţie şi aparatura profesională necesară, alături de alţi astronomi amatori din Timişoara.

Invităm toţi cărăşenii ca, sâmbătă, 24 martie, să stingem luminile între 20:30 – 21:30. Pentru o oră, îi provocăm să aprindă simbolic candele, să găsească acele activităţi ce nu necesită consum de energie electrică, să se simtă bine alături de cei dragi şi, în acelaşi timp, să acorde o oră ‘de odihnă’ Terrei, să dea frâu liber imaginaţiei şi să sărbătorească acest eveniment oriunde se află, în familie, cu prietenii sau in mijlocul comunităţii„, a declarat preşedintele Asociaţiei Euroland Banat, Andrei Szabo.

Iniţiatorii acestei acţiuni sunt Asociaţia Euroland Banat, partener al World Wide Fund România, în colaborare cu Primăria Reşiţa, Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa, Liga Studenţilor din universitatea reşiţeană, Clubul Tineri activi pentru protejarea naturii sălbatice, şcoli şi licee din oraş.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.