Cine va mai plati  impozit pe salariu ?

Cine va mai plati impozit pe salariu ?

bani
Legea salarizării unice pune pe jar mediul de afaceri din România, lege care va creea o diferență majoră între sistemul de salarizare privat și cel de stat, adică bugetarii.
În ultimii  ani a început migrația salariaților din privat la stat. Mediul privat se plânge de existența unei situații ciudate, în sensul că statul majorează salariile bugetarilor „la grămadă“, fără să se pună problema eficienței sau productivității muncii, pe când în mediul privat, firmele fie nu au posibilitatea financiară să urce salariile la nivelul celor din sectorul bugetar, fie nu vor sau le e teamă să se arunce la majorări salariale. Și cum pare prea puțin pentru bugetari, Dragnea mărește miza. Doctorii nu vor mai plăti impozit pe venit, indiferent de salariu,It-iștii de asemenea. Și totuși, cine va mai plăti impozite dacă pe zi ce trece tot mai mulți sunt scutiți de la plata acestor taxe ?! Cum va reuși Guvernul Grindeanu să susțină financiar aparatul administrativ al României,de unde bani și care va fi impactul asupra sistemului privat al țării, că până una alta este singurul care contribuie financiar, în mod real la PIB –ul României. Până și Mugur Izărescu, Guvernatorul Băncii Naționale este reținut în a încuraja această lege. Mai rămâne în discuție și fenomenul majorării prețurilor care apare întotdeauna după majorările salariale și creșterea controlată a cursului euro, un instrument  important pentru guvernanți prin care acoperă majorările  și cred că pentru 2018, miroase și putin a inflație. Prea mulți bani aruncați în stânga și dreapta. De la revoluție și până în prezent, din nefericire politicienii români,  nu au reușit să implementeze o lege pe termen lung. Vine PSD-ul la guvernare, schimbă tot, vin liberalii, schimbă și ei tot, și tot așa, ,,pe loc, pe loc,,.

   Interesant că europenii ne lasă de capul nostru fără să pună piciorul în prag, în condițiile în care se tot discută de trecerea la euro, sau poate că europenii asta vor, o țară prost guvernată și ușor de manipulat!
Să auzim de bine !
Cărășanul

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.