Acțiunea “Cine știe olimpism câștigă”, un real succes

Acțiunea “Cine știe olimpism câștigă”, un real succes


Universitatea Eftimie Murgu din Reșița a găzduit zilele trecute o acțiune inedită. Evenimentul “Cine știe olimpism câștigă”, a adunat în facultate, elevi de la 9 instituții de învățământ.
S-au reunit la Reșița pentru a participa la “Cine știe olimpism câștigă”, elevi din județ, de la liceele : Diaconovici Tietz, Traian Lalescu, Liceul de Artă Sabin Păuța, Colegiu Tehnic, Traian Vuia, Telogic Baptist., toate din Reșița, dar și de la Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Liceul Tata Oancea Bocșa și Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă.
Într-o testare a  cunoștiințelor despre olimpism si valorile sale, au fost formate echipe din 4 elevi, două fete și doi băieți, care au susținut și o probă artistică, realizată ad-hoc de echipaje. Câstigătorii au fost răsplătiți cu medalii, diplome, tricouri, iar cei aflați pe podium au primit cupe cu însemnele olimpice.
Concursul ”Cine ştie olimpism câştigă”, organizat la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, a fost câştigat de Liceul Teoretic Tata Oancea din Bocşa, urmat de Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă, iar pe trei, la egalitate, Liceul Bănățean Oțelu Roșu și Teologic Baptist Reșița.
„Universitatea Eftimie Murgu în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița  și cu Consiliul Județean Caraș – Severin a organizat în amfiteatrul universității, acțiunea “Cine știe olimpism, câștigă”, acțiune cuprinsă în cadrul proiectului “Sport pentru sănătate”, reușind să adunăm la startul acestei competiții elevi din 10 școli de pe cuprinsul județului Caraș – Severin, care încearcă să-și etaleze cunoștiințele legate de olimpism și de mișcarea sportivă. Ei s-au descurcat foarte bine, se vede că s-au pregătit pentru aceasta acțiune”, a declarat conf.univ.dr. Ionciă Cărăbaș.
Pentru tineri a fost o experiență inedită. Toți participanții s-au bucurat de concurs și de faptul că și-au îmbogățit cultura generală.
“Mi se pare o inițiativă chiar bună, pentru că, prin acest concurs ne îmbogățim mult mai mult cultura generală și învățăm lucruri interesante chiar despre propria țară, care nu le știam. Olimpisimul este sinonim cu fair-play și cu multă muncă”, a declarat Alexandra Lupu.
Acțiunea ”Cine știe olimpism câștigă” a fost organizat la Reșița de Asociația Sportul pentru Toți Caraș-Severin, Universitatea Eftimie Murgu din Reșița și Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin, cu susținerea Primăriei Reșița și a Consiliului județean Caraș-Severin.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.