“Campionii României în școală, liceu și universitate” a continuat cu Marius Cocioran

Campania “Campionii României în școală, liceu și universitate” continuă în municipiul Reșița. După ce, în urmă cu o săptămână, cel mai mare sportiv din oraș, Francisc Vaștag, “a deschis” proiectul, ieri, reșițeanul Marius Cocioran, participant la două ediții de Jocuri Olimpice, a intrat în școli, pentru a le dezvălui elevilor, câteva taine ale sportului de perfomanță, ce beneficii au, dar și ce sacrificii implică.
“Campionii României în școală, liceu și universitate” a ajuns și la Școala 7 din Reșița, dar și la Colegiul Național Mircea Eliade. Protagonist principal de data aceasta, a fost olimpicul, Marius Cocioran.
Marius Cocioran este unul din cei mai buni mărșăluitori ai Reșiței. Participant la două ediții de Jocuri Olimpice, reșițeanul a avut emoții în fața elevilor reșițeni.
“Mă bucur că am fost invitat și susțin această campanie. M-am simțit emoțional în fața elevilor, mândru și fericit că cineva încearcă să pună în mișcare acest proiect. Eu voi fi prezent mereu la astfel de adunări, pentru că și scopul meu este acela de a face viitoare generație să practice sportul. Sfătuiesc părinții să-și lase copiii să practice sport”, a declarat unul dintre cei mai buni mărșăluitori ai Reșiței, Marius Cocioran.
Elevii de la Școala 7 au fost plăcuți surpinși de acțiunea ce a avut loc la ei în școală. Marius Cocioran i-a convins “să se îndrepte” spre sport.
“Sunt foarte fericită că șa școala mea a avut loc o astfel de activitate, scopul acestei fiind marii campioni. Sunt fericită că Marius Cocioran a venit la noi la școală și ne-a îndrumat spre sport”, a declarat Bianca Mitruș, elevă la Școala 7 din Reșița.
“Sunt coleg cu Marius. Eu practice atletismul de aproape 5 ani și vreau să spun că îi încurajez pe toții copii și persoanele adulte să practice sportul. Vreau să spun că este destul de greu. Eu mă antrenez aproape 6 zile pe săptămână”, a declarat Andrei Matei, un alt elev al Școlii 7.
Proiectul “Campionii României în școală, liceu și universitate” își propune să aducă în unitățile de învățământ, personalități sportive românești pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice, în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine.

Related Posts

Leave a Reply