Torma edilul liberal de Moldova Nouă din nou în ,,travaliu,,

,,Hienelor, naziștilor, călăilor, cocote, pacle, mișeilor”.. doar câteva din  apelativele folosite la adresa adversarilor în aproape orice discuție politică, declarații de presă sau în postările de  pe  binecunoscutul Facebook.
Ieri 4 decembrie, cu ocazia Sf.Varvara ocrotitoarea minerilor, conducerea Moldomin a organizat o slujbă de pomenire și cinstire  împreună cu preoții bisericii Adormirea Maicii Domnului în curtea căreia se află și monumentul ridicat în memoria celor căzuți la datorie. Comemorare la care de obicei participau doar minerii pensionari și conducerea Moldomin, fiind tratată  fără vreo importanță în ultimii ani. Dacă la Moldomin mai lucrau vreo 1000 de mineri tot județul era prezent  însă, de data asta, a fost  prezent  doar Torma primarul orașului, pentru comemorare și bineînțeles pentru ,,a da bine” pe Facebook. Concluziile….
,,Mineritul în zona noastră este o îndeletnicire străveche şi nu sunt puțini cei care şi-au dorit să stăpânească această zonă, doar pentru a profita de bogățiile subterane cu care Dumnezeu ne-a binecuvantat. Dar, cum întodeauna există la noi un „dar”, am dovedit că, cei mai mari trădători am fost chiar noi în epoca modernă. O strategie națională de distrugere a mineritului coroborată cu localnicii, conducători ai Moldomin, care au reușit să pună cruce pe această activitate în anul 2006. Astăzi, cu mare dezamăgire, am regăsit printre cei prezenți o parte din călăii Moldomin care, cu un zâmbet transformat în rânjet mișelesc, storc ultimele picături de bunătate din dragii noștri mineri-pensionari, călăi care stau ca niște «cocote» la câteva poze de arhivă şi pleacă mișelește către cei care le-au oferit «zăhărelul» dupa ce au distrus un oraș şi, de ce nu, întreaga Clisură.
Datorită acestei haite de flămânzi, orașul nostru a decăzut şi sute de copii ai minerilor au fost obligați să plece din oraș şi să câștige pâinea copiilor lor, departe de casă, departe de parinţii lor şi de pământul strămoșesc’’ spune Torma pe Facebook..
Stan Șerban ultimul director în anul 2008 al complexului minier din Moldova Nouă îi răspunde lui Torma: ,,în mod normal eu nu intru în bălăcăreală cu nimeni însă, de data asta, sunt nevoit să îi răspund prin intrmediul vostru. Dacă noi suntem toți călăi și cocote el ce e? Până în 2004 sau 2005 firma familiei Torma era unul din furnizorii de consumabile auto pentru parcul auto al Înteprinderii. Atunci toți cei care conduceau Moldomin sau Miniera erau îngeri acum sunt călăi. Dar aș vrea să îi spun o mică poveste…În anul 2007 s-a încheiat un contract de asociere între Energo Mineral și Ministerul Industriei, scopul asocierii fiind repornirea complexului Minier. Au fost numiți de către Energo Mineral 3 directori Director General Stan Șerban, Director Carieră Grecu Dan, Director Uzină Preparare Bencze Lazlo. După un an și jumătate de reparații și investiții complexul minier pornea la cheie. În 2008, nu știm nici azi din ce motive, se întrerupe asocierea cu Energo Mineral, complexul minier fiind trecut din nou în administrarea Moldomin și predat directorului Iacob Chișărău membru PDL, fost primar liberal de Moldova Nouă,  director adjunct fiind numit Sorin Zdeornea astăzi liberal și din ce știu Managerul orașului Moldova Nouă, ministrul industriilor din acea vreme nimeni altul decât Videanu membru marcant PDL azi liberal. Mai mult,  cererea de intrare a Moldomin în insolvență tot Iacob Chișărău a cerut-o. Pe viitor îi recomand domnului Torma să citească mai mult..e tânăr și o să creadă lumea când citește presa că e primar în Africa” ..spune Stan Șerban pentru Cărășanul

 

Carasanul

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.