Cupa “Moș Nicolae” la șah, un real succes și anul acesta


Șahiștii reșițeni au sărbătorit prin șah, venirea lui Moș Nicoale. Copii cu vârste până în 16 ani, au participat ieri seară, la tradiționala competiție, “Cupa Moș Nicoale”.
Concursul de Moș Nicolae, concurs devenit tradițional în calendarul Asociației Județene de Șah, a reunit la start 17 concurenți, copii și juniori până la 16 ani.
După lupte strânse, în final s-a impus bine cunoscutul Daniel Cristian Pădurean, urmat de trio-ul Albert Drăgoi, Anca Tecliș și Alin Stîngu.
“Deși este un concurs  “de casă”, “prietenesc”, în final s-a dovedit că, scăpați de inhibiții, copiii au jucat mult mai agresiv, mai precis, ca într-un turneu obișnuit, deși în joc erau doar două cupe, una în clasamentul general și una în clasamentul copiilor până la 10 ani. La final s-a impus, cum era previzibil, Daniel Cristian Pădurean, urmat de trio-ul Drăgoi Albert Marian, Tecliș Anca Maria și Stîngu Alin. Pentru că toți au fost cuminți, harnici și inteligenți, moșul le-a adus la fiecare dulciuri”, spune președintele Asociației Județene de Șah din Caraș – Severin, Mihai Bolintiș.
De remarcat ar mai fi și buna evoluție a lui Petru Rareș Ivașcu care a început cu 3 din 3,dar și seriozitatea nou veniților, Tipol și Martin.

Related Posts

Leave a Reply