„Cupa Anina” s-a dus la Craiova

Localitatea Anina a găzduit zilele trecute un eveniment inedit. Sfârșitul acestei săptămâni, a adunat la Anina 3 nume de echipe importante din fotbalul românesc.
În perioada 28 – 29 iulie, localitatea Anina a găzduit cupa cu același nume. “Cupa Anina”, la fotbal, a ajuns la cea de-a XIII-a ediție și a reunit pe stadionul de fotbal din Anina, echipele C.S. Anina, CSM Școlar Reșița U19 și campioana României, CSU Craiova U19.
În prima zi a turneului Anina a învins echipa Universitatea Craiova cu 6 – 4, iar în ziua a doua, Universitatea Craiova a dispus cu 4 – 1 de CSM Școlar Reșița, iar echipa de seniori din Anina, în ultimul joc, a învins pe CSM Școlar Reșița cu 6 – 1 .
În urma rezultatelor obținute, câștigătoarea cupei a fost echipa CS Universitatea Craiova. CS Anina nu a intrat în clasament, fiind o echipă de seniori. Colegii de la CSM Reșița au lăudat organizarea întrecerii de la Anina.
“Mulțumim organizatorilor pentru această provocare de a fi la turneul de la Anina. Au fost echipe bune. Ar fi fost bine noi să jucăm totuși cu Craiova și juniorii A să joace cu Anina, dar în principiu o atemosferă frumoasă, fotbal frumos și sperăm să fim invitați și la anul”, a declarat Cosmin Buda, antrenor în cadrul CSM Școlar Reșița.
Marian Mesinschi, antrenor al formației CS Anina, a dorit, o dată cu organizarea acestei competiții, să-și testeze jucătorii mari, în vederea noului sezon competițional.
“A fost cea de-a XIII-a ediție a “Cupei Anina”, la fotbal. Au participat echipele de junori U19, Universitatea Craiova, este echipa campioană a României la U17, a învins pe Dinamo București în finală și CSM Școlar Reșița. Pe lângă aceste două echipe a participat și echipa noastră de seniori, scopul acestei competiții fiind și unul de a ne verifica jucătorii în vederea ediției de campionat 2017 – 2018 a Ligii a IV-a. S-a impus echipa Universitatea Reșița, iar pe locul doi, CSM Școlar Reșița. Echipa noastră nu a intrat în clasament, considerând că nu era ok, deoarece noi suntem o echipă de seniori. Aș vrea să-i mulțumesc în încheiere domnului primar Gheorghe Românu și Consiliului Local Anina, pentru sprijinul acordat la organizarea acestei competiții ”, a declarat Marian Mesinschi, antrenorul echipei CS Anina.
Oaspeții de la Craiova, campionii ediției cu numărul 13, a “Cupei Anina” au fost și ei foarte încântați de organizarea evenimentului și de invitație.
“Felicitări organizatorilor. A fost un turneu reușit, cu toate că poate starea terenului a lăsat puțin de dorit, în schimb a fost o experiență utilă și frumoasă pentru noi, pentru copiii noștri care sunt campioni naționali și au încercat să se supună regulilor acestui turneu. Am primit invitație pe adresa clubului și ne-am prezentat. Sper să fie un început și pentru locuitorii din Anina și această cupă să se organizeze în fiecare an. Obiectivul nostru principal este de a da jucători la echipa mare, la Liga I sau a II-a, de a forma jucători, nu de a câștiga campionatul la juniori. Până la urmă acesta este scopul princpuial. Acești jucători talentați trebuie să ajungă să joace în ligile superioare ale României și inclusiv la echipa națională”, a declarat antrenorul echipei de U19 de la CS Universitatea Craiova.
Competiția de la Anina a fost organizată de Primăria Anina, cu sprijinul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin și Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Related Posts

Leave a Reply