Tabăra Națională de icoane pictate, măști venețiene și olărit, un real succes și anul acesta

Tabăra Națională de icoane pictate, măști venețiene și olărit, un real succes și anul acesta

Râul Alb este o locație inedită pentru recreere. În ultima perioadă, la Râul Alb se organizează tot mai multe tabere pentru tineri. “Tabăra Națională de icoane pictate, măști venețiene și olărit”, și-a închis ieri porțile la Râul Alb, după o săptămână în care tinerii s-au bucurat de natură, au socializat și au desfășurat diferite activități culturale și sportive.
Direcția Județeană pentru Sporti și Tineret Caraș – Severin a aorganizat și în acest an “Tabăra Națională de icoane pictate, măști venețiene și olărit”. Acțiunea ajunsă anul acesta, la cea de-a VI-a ediție s-a bucurat și anul acesta de un număr mare de participanți, dar și de un real succes, la fel ca și în anii precedenți. La Râul Alb, tinerii prezenți la acțiune au desfășurat pe lângă pictură, măști venețiene și olărit, și diferite activități culturale și sportive.
Desfășurată în perioada 17 – 23 iulie, “Tabăra Națională de icoane pictate, măști venețiene și olărit” a adunat la Râul Alb 82 de copii și tineri, veniți din toate colțurile țării, să petreacă o vacanță activă. Timp de o săptămână, tinerii au stat departe de tot ce înseamnă tehnologie modernă.
“A fost o tabără în care am luat foarte în serios atât lucrul pe ateliere cât și jocul – joaca, sub toate formele ei. În ateliere am pictat icoane pe lemn, pe sticlă, am facut măști venețiene printr-o tehnică tradițională și am învățat cum se fac oale de lut. Am avut 82 de copii și tineri veniți din toate colțurile țării, hotărâți să petreacă o vacanță activă, să-și împingă la maxim limitele și să-și cunoască potențialul în viața reală, fără semnal la telefon și fără internet”, se arată pe site-ul de socializare al DJTS CS.
Acțiunea de la Râul Alb s-a încheiat cu un frumos foc de tabără și cu prezentarea icoanelor și a măștilor venețiene.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.