Motoarele se turează din nou în Valea Domanului


Motoarele se vor tura din nou în Valea Domanului. După o pauză destul de lungă, caravana națională VTM, revine la Reșița.
Sfârșitul acestei săptămâni este dedicat iubitorilor de automobilism. În Valea Domanului, revine în aceste weekend, Campionatul Național de Viteză în Coastă. Reșița este gazda etapei cu numărul IV a concursului, denumit de organizatori „Memorialul Werner Hirschvogel”, în amintirea celui care a pus Reşiţa pe harta sporturilor cu motor, şi care a şi propus traseul din Valea Domanului pentru competiţiile de coastă, în urmă cu 37 de ani.
Din peisaj nu putea lipsi multiplul campion, Lucien Hora, care își amintește cu drag, de anii pe care i-a petrecut alături de cel al cărui nume, nu va muri niciodată pe buzele iubitorilor sportului cu motor.
„Werner Hirschvogel a fost pentru mine un mentor şi un prieten. Mă bucur că spuma automobilismului românesc va veni din nou la Reşiţa, pe traseul pe care chiar Werner l-a descoperit în anii 80. Nu mă bucur că nu voi fi şi eu la volan, mi-ar fi plăcut să fac, pentru el, un nou record al traseului. Oricum, sper ca recordul meu să reziste, să nu mi-l bată colegii care vor veni la concurs. Îmi doresc să vină multă lume, mai ales că vremea se anunţă bună. După cum ştiţi, de doi ani nu s-a mai organizat etapă naţională la Reşiţa, sper ca întrecerea de anul acesta să fie urmată de multe alte ediţii ale Memorialului Werner Hirschvogel”, a declarat Lucien Hora, care a ţinut să remarce cu plăcere sprijinul pe care administraţia locală, în frunte cu primarul Ioan Popa, îl acordă acestei competiţii.
În cadrul concursului, Reşiţa va avea un singur reprezentant, în persoana lui Claudiu Ciucă, actualul lider al clasei H2.
„Cu ajutorul Primăriei, cu implicarea lui Lucien şi a clubului VSS Racing din Timişoara, avem din nou şansa de a aduce campionatul naţional VTM la Reşiţa. În ce mă priveşte, am avut un start bun în campionat, sunt lider la clasa H2 cu ceva avans, şi pe locul doi, aproape de locul I, la două roţi motrice. Pentru etapa reşiţeană, evident, obiectivul e să câştigăm şi la clasă, şi la două roţi motrice. Sper să nu avem incidente, iar maşina să meargă aşa cum trebuie”, a declarat Claudiu Ciucă.
Cea de-a IV-a etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă va avea loc în perioada 1 – 2 iulie, în Valea Domanului. Simultan cu etapa naţională vor avea loc şi etapele a 7-a şi a 8-a din Ligă secundă, CNVC 2.
„Memorialul Werner Hirschvogel” este organizat de VSS Racing Club, împreună cu Primăria Reșița, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Poliției Rutiere Reșița, al Brigăzii de Jandarmerie Mobilă Reșița și al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Reșița. Pe durata celor două zile de concurs, sâmbătă şi duminică, circulația pe sectorul de drum Reșița – Carașova va fi restricționată între orele 8:00 și 20:00.

Related Posts

Leave a Reply