Alin Știrbu, cel mai bun mărșăluitor al CSU Reșița la Cupa Europei

stirbu
Cupa Europei de marș a avut loc recent în Cehia. Competiția a adunat la start unii dintre cei mai buni mărșăluitori din Europa. Printre ei s-au aflat și mărșăluitorii de top ai Clubului Sportiv Universitatea Reșița. Alin Știrbu a fost de această dată cel mai bun mărșăluitor al clubului reșițean.
La finele săptămânii trecute, 6 sportivi de la CSU Reșița au luptat în Cehia, în probele de 50 de km marș masculin și 20 de km marș feminin și masculin pentru calificarea la Campionatul Mondial de marș, ce va avea loc în luna august a acestui an la Londra. În proba de 50 de km marș, Alin Știrbu a reușit cu timpul de 4 h 03’36” să obțină biletul pentru mondiale. Bucuria este de două ori mai mare. Asta pentru că, baremul de calificare la mondiale a fost de 4 h 06.
Sportivii de la CSU Reșița nu au fost însă feriți de probleme. Narcis Mihăilă și Ana Rodean, au avut probleme medicale, fapt care i-a scos din luptă.
“Putem spune că obiectivul principal al nostru a fost calificarea a câtor mai mulți sportivi la Campionatul Mondial de la Londra din luna august a acestui an. Alin Știrbu a reușit acest lucru, în proba de 50 km marș cu timpul de 4 ore 03 și 36 sec. Putem spune că acest rezultat este îmbucurător, baremul pentru campionatele mondiale fiind de 4 ore 06. Ana Rodean a fost și ea foarte aproepe de acest barem în proba de 20 km marș, cu 1 h 36 de minute și 6 secunde. Trebuie spus că sportiva este deja calificată cu rezultatul de anul trecut de la Campionatul Mondial pe echipe de la Roma. Din păcate la această competiție am avut și două probleme. Narcis și Mihaela Pușcașu au avut probmele medicale. Narcis a suferit o accidentare la genunchi, iar Mihaela a avut probleme la stomac”, a declarat directorul CSU Reșița, Octavian Măzăran.
Antrenorii încep acum pregătirea pentru Campionatele Mondiale din august cu Alin și Narcis iar ceilalți mărșăluitori vor începe pregătirile pentru Campionatul Național de 20 km marș individual și pe echipe, concurs ce are loc în data de 24 iunie, la București.

Related Posts

Leave a Reply