Satul  Moldovița, motiv de ,,gâlșeavă,, în Consiliul Local

Satul Moldovița, motiv de ,,gâlșeavă,, în Consiliul Local

 

groape

Ședința Ordinară de Consiliu Local la Moldova Nouă-tulburată de bâlbâiala primarului localității demnitarul Torma Adrian așa cum îi place să se autointituleze. Haos în administrația locală la Moldova Nouă și o spun fără reținere. Totul a plecat de la drumul ce leagă cartierul Moldova Nouă de satul Moldovița, sat care este vitregit de cele mai elementare servicii publice pe care ar fi trebuit să le aibă: apă, canal și un drum de acces în stare bună pentru că este singurul sat din zonă fără apă curentă și fără ca străzile din interior să fie asfaltate, în condițiile în care este cartier al localității Moldova Nouă. De fapt, niciun primar din 90 și până în prezent nu a fost interesat să îmbunătățească cât de cât viața  acestor oameni care, de fiecare dată, au fost păcăliți cu multă ușurință în campaniile electorale: cu un ceaun și muzică de sărbători s-a rezolvat totul în campania electorală. Revenind la subiectul acestui articol, în cursul anului 2016, mai exact în 31  octombrie, în ședința ordinară de Consiliu Local s-a supus spre dezbatere proiectul referitor la betonarea a 2 km de drum cu o lățime de 4 m, reabilitare care ar fi îmbunătățit traficul rutier substanțial, proiect întocmit și susținut de mai-marele Lisandru Nicolae omul forte din administrația locală a orașului Moldova Nouă. Surpriza a venit azi în ședința de Consiliu când demnitarul Torma Adrian, prin proiectul cu nr.3 aflat pe ordinea de zi, schimbă modul de reabilitare a drumului, adică: pe suprafața care ar urma să fie betonată ,,punem piatră concasată de 3 sau 4 ori pe an, doar banul trebuie să circule. Cu betonul nu prea merge îl pui o dată și 50 de ani tot circuli pe el.’’ Consilierii locali ai Partidului Verde și PSD nu au fost de acord cu modificarea proiectului și ca atare rămâne în vigoare vechiul proiect pe care demnitarul Torma trebuie să-l ducă la bun sfârșit. Deh, promisiunea din Campania electorală trebuie dusă la îndeplinire, vrei nu vrei.
,,Nu cred că ar fi fost oportun ca noi să modificăm acest proiect. Chiar dacă nu este reabilitat complet, tot ar fi fost un lucru bun. Anul ăsta 2 km, anul viitor alți 2 km și uite așa am putea reuși, dacă ar fi bunăvoință, să reabilităm tot drumul în 3-4 ani,, spune Fane Mândru, consilier PSD.
,,Torma trebuie să înțeleagă că un proiect votat trebuie dus la îndeplinire. Eu nu îmi pierd vremea în consiliu așa..de dragul de a fi consilier. Acesta chiar este un proiect bun. De ce nu mai vrea Torma să-l ducă la bun sfârșit? Noi suntem în minoritate și prea multe nu avem de spus, iar lucrurile au scăpat de sub control. Moldova Nouă se umple de taxe, multe dintre ele vor sugruma firmele mici.De altfel, ce să vă mai spun..că atmosfera este foarte tensionată în Consiliul Local, mulți tineri consilieri fără experiență hotărăsc modul în care se administrează acest oraș și efectele se văd: prețul gunoiului menajer a ,,explodat,, de la 4 lei la 10 lei pentru persoane fizice, de impozite și taxe ce să mai vorbim iar mâine-poimâine se va scumpi și transportul în comun,, spune Jiva Latovlevici, consilier local al Partidului Verde.

Să auzim de bine!

Cărășanul

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.