2016, un an bun pentru sportivele secției de gimnastică ritmică

2016, un an bun pentru sportivele secției de gimnastică ritmică

ritm15
Anul ce tocmai s-a încheiat a fost unul destul de bun pentru fetele de la gimnastică ritmică. Sportivele antrenate de Luminița Lațcu și Dana Târba au obținut și în 2016 rezultate pentru Clubul Sportiv Școlar din Reșița.
La fel ca în fiecare an, micuțele gimnaste, au început competițiile și în 2016 abia în luna martie. Primul concurs al anului trecut, a fost unul internațional. “Trofeul Novi Sad” a adunat la start unele dintre cele mai bune gimnaste din țările apropiate Serbiei. Printre acestea s-au aflat și Larisa Ristea, Timeea Veselin și Cătălina Anghelina. Cea mai bună sportivă a secției de gimnastică din Reșița, Larisa Ristea a obținut la Novi Sad o medalie de argint la coardă și două medalii de bronz, la individual compus și cerc. Timeea Veselin a obținut în Serbia un loc 6 la minge și 7 la coardă. Cătălina Angelina a urcat și ea pe podium la Novi Sad. Cătălina a obținut medalia de bronz la cerc și un loc 6 la măciuci.
În luna aprilie a anului trecut, sportivele de la Reșița au participat la “Cupa Prieteniei”, competiție desfășurată la Baia Mare. Putem spune că acest concurs de la Baia Mare a aparținut în totalitate, celei mai bune sportive a Reșiței, Larisa Ristea. Grațioasa sportivă a obținut locul întâi la toate obiectele și la individual compus. Timeea Veselin a urcat și ea pe podium. Reșițeanca a obținut locul 2 la individual compus și cerc, dar și medalia de bronz la măciuci. Andreea Gherman a urcat și ea pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la individual compus și minge, în timp ce sora sa, a obținut locul 2 la panglică, 2 la măciuci și 3 individual compus.
A urmat apoi o competiție internațională, la Belgrad, unde Larisa Ristea a obținut medalia de aur la coardă și argint la măciuci, iar Cătălina Anghelina un loc 5 coardă. În luna iunie, reșițencele au venit cu medalii și de la “Cupa Timișoara”.
Cele mai importante concursuri din 2016, au fost Campionatul Național Școlar, desfășurat la Baia Mare și Campionatul Național de junioare mici, de la Arad. La Școlar, Larisa Ristea a urcat pe locul 2 la minge, măciuci și individual compus. La Campionatul Național de junioare mici, Larisa și-a mai trecut în palmares 2 medalii, una de argint la coardă și alta de bronz la individual compus.
Imediat după naționale, sportivele pregătite de Luminița Lațcu și Dana Târba au participat la o altă competiție internațională, la Boegrad, unde Larisa Ristea a obținut un bine meritat loc întâi la coardă, dar și o medalie de bronz la individual compus. Veselin Timea a obținut și ea o medalie de aur la minge.
La Cupa României de anul trecut, Reșița a fost reprezentată doar de Larisa Ristea, care a obținut un loc 4 la individual compus. Ultima competiție din 2016, a fost Cupa Rotary, unde Reșița a fost reprezentată din nou, la cel mai înalt nivel.
“Anul 2016 a fost unul bunicel, în care am reușit să obținem medalii. Am revenit cu forțe proaspete și sperăm că anul acesta va fi și mai bun. Ne pregătim în fiecare zi. Este un an nou, greu. Codul de punctaj aduce cu el schimbări majore și avem de învățat foarte multe lucruri noi”, a declarat antrenoarea Luminița Lațcu.
Anul 2017, va fi unul extrem de greu pentru sportivele de la gimnastică ritmică. “Obligate” de un nou cod de punctaj, micuțele învață exerciții noi. Și anul acesta, gimnastele intră în febra competițiilor, tot în luna martie.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.