Echipa de handbal masculin HC Adrian Petrea, “lăsată” oficial în mâinile lui Mihai Rohozneanu

misa-adi
Handbalul masculin, trece din nou printr-un moment de criză. HC Adrian Petrea, pornește un nou drum, fără oamenii care au inițiat de fapt acest proiect.
De-a lungul timpului, handbalul masculin din orașul de la Poalele Semenicului a trecut prin momente de cumpănă. UCM Reșița, CS Caraș – Severin și acum HC Adrian Petrea sunt echipele care au făcut cinste an de an municipiului Reșița. Când handbalul masculin a dispărut din Liga Națională, Cristi Pătru și Adrian Petrea au început un nou proiect, cu o echipă de seniori în Divizia A, care la doar un an de la înființare, avea să promoveze în Liga Națională. După promovare, pentru Petrea și ai lui a urmat un alt an frumos pe prima scenă a handbalului românesc, încheiat pe locul 7 în clasament. Costurile la care se ridică susținerea unei echipe de primă ligă sunt însă destul de mari. Cristi Pătru a tras semnale de alarmă în repetate rânduri, însă nici până în acest moment nu s-au găsit soluții, fapt care a dus la retragerea finanțatorului care nu mai poate susține de unul singur proiectul echipei de seniori.
Adi Petrea se retrage și el, predând cu încredere ștafeta, celui mai reprezentativ handbalist al Reșiței, ,Mihai Rohozneanu.
“În colaborare cu Mișa, am vrut să facem cumva și public, prin intermediul mass-mediei, decizia noastră, după ce am făcut anunțul pe pagina noastră de socializare. Confirmăm faptul că întradevăr finanțatorul clubului Cristian Pătru și antrenorul echipei, Adrian Petrea ne retragem de la conducerea echipei de seniori, urmând să îi predăm lui Mihai Rohozneanu, partea administrativă cu încredere că va putea face ca echipa de seniori, să-și continue drumul în Liga Națională. Această decizie a fost luată după o discuție cu Pătru. Dânsul a tras nenumărate semnale de alarmă că îi este din ce în ce mai greu să sprijine această echipă, că are nevoie de ajutor și aceste semnale nu s-a concluzionat în lucruri pozitive pentru echipă. Am ajuns la concluzia că probabil din cauza noastră semnalele pozitive au întârziat să apară. Poate cu noua structură se vor concluziona unele lucruri pozitive pentru echipă. Noi privim cu încredere munca ce o va depune Mișa în cadrul clubului, suntem alături de el cu tot ce putem,eu îl ajut cu informații și tot ce are nevoie și Cristi Pătru la fel,”a declarat Adrian Petrea.
Echipa de seniori, HC Adrian Petrea, este lăsată acum în mâinile celui mai valoros handbalist al Reșiței. Mihai Rohozneanu, nu poate face însă minuni. Mișa preia frâiele cu încredere, însă are nevoie de susținere din toate părțile. Rămân alături de Mișa, cred mai departe în acest proiect și vor face tot ce ține de ei pentru ca handbalul masculin să nu dispară de pe harta muncipiului Reșița, 8 jucători importanți. HC Adrian Petrea va fi formată din Andi Sămânță, Lucian Ignat, Raul Heimbach, Marius Bahan, Sebastian Pârvan, Alexander Starcenko, Darius Dragon și  Mihai Huta. Alături de ei este posibil să-i urmărim în continuare și pe Shota Tevzazvde dar și pe Dospinescu, în frunte cu Mișa Rohozneanu. HC Petrea a rămas fără unul dintre cei mai buni jucători. Ilie Vaidasigan, pleacă de la Reșița.
“M-am gândit la soluții. Noi nu putem face transferuri în acest moment. Mergem pe cei care au hotărât să rămână. Voi face tot ce ține de mine să fie situația în regulă. Eu nu sunt salvatorul echipei că nu am banii în cont să vin cu banii. Eu pot salva echipa împreună cu toți jucătorii care rămân dar și cu oamenii care au fost alături de noi. Pot să mă înham la o muncă alături de niște oameni. Echipa de Ligă Națională e greu să fie susținută doar de un om de afaceri. Am încredere în ceea ce facem, am variante cu foști jucători din Reșița. Putem să mergem mai departe, suntem într-un moment dificil din toate punctele de vedere dar îmi doresc ca așteptările să fie corecte, iar oamenii să vină să ne susțină din toată inima. Am încredere în colegii mei dar nu pot să promit nimic. Vom fi un nucleu și vom face tot ce ține de noi în teren. Am avut șanse să mergem în altă parte dar am rămas aici mai mult cu inima și cu sufletul”, a precizat actualul președinte al formației reșițene, Mișa Rohozneanu.
HC Adrian Petrea are nevoie de finanțare, antrenor și în primul rând de jucători, însă toate aceste aspecte vor fi puse la punct abia la începutul anului viitor. Până atunci, Mișa și lotul rămas încearcă să încheie sezonul în picioare. Primul meci, după această transformare are loc în data de 3 decembrie, la Odorhei. Lucrurile vor merge în continuare “pe avarii”, până în februarie, atunci când echipa reșițeană se va reorganiza și va lua o “direcție” corectă.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.