Persoanele fără adăpost, salvate din calea gerului de autorități

Persoanele fără adăpost, salvate din calea gerului de autorități

image1 (1)          Codul galben care s-a abătut asupra județului Caraș-Severin la sfârșitul săptămânii trecute a adus cu el primele ninsori serioase, dar și temperaturi care scad, în timpul nopții, sub 0 grade Celsius. Din acest motiv, autoritățile au intrat în alertă. Dincolo de principala activitate a sezonului – deszăpezirea – aleșii sunt nevoiți să își îndrepte atenția și către oamenii străzii.
În Reșița, echipaje formate din reprezentanţi ai Direcției de Asistenţă Socială şi ai Poliției Locale au identificat pe stradă, în primele zile ale anului, patru persoane fără adăpost pe care le-au dus la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Conform procedurii, aceștia au primit ceai cald și o gustare, după care li s-a propus să rămână peste noapte în centrul special amenajat. O singură persoană a acceptat „oferta”, celelalte preferând să se întoarcă în stradă.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Reșița dispune de cinci paturi și asigură cazarea persoanelor fără adăpost doar pe durata codurilor galbene de temperaturi scăzute emise de meteorologi.
          O altă variantă pentru persoanele fără adăpost găsite pe stradă în perioade cu temperaturi scăzute este transportarea la Centrul de Urgenţă pentru Persoane Fără Adăpost din Caransebeș. Acesta este funcțional din luna februarie 2009 și dispune de 80 de locuri. În prezent, 42 de persoane beneficiază de serviciile centrului. Șase dintre acestea au ajuns în centru în ultimele 24 de ore, fiind identificate pe stradă. Trei dintre ele sunt din Caraș-Severin, însă există și persoane provenite din Buzău sau Ialomița. Pentru acestea din urmă se fac demersuri în vederea transferului.
          Din fericire, până în prezent, în județul Caraș-Severin autoritățile nu au identificat persoane care să fi suferit afecțiuni (degerături) din cauza temperaturilor scăzute.

Ildiko Szendrei

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.