‘Torma şi „Bauxita” de la Moldova Nouă

‘Torma şi „Bauxita” de la Moldova Nouă

Adrian Torma, primarul localităţii Moldova Nouă, pe lângă faptul că este cel mai gospodar, transparent şi cel mai bun administrator din istoria oraşului Moldova Nouă, mai are o calitate: cea de poet sau narator,şi este celebru pentru citatele politice aplicate adversarilor sau perlele” pe care le scoate zilnic prin guriţa lui”.
Doar două exemple vom da pentru amuzamentul vostru, dragi cititori. Nu cu multă vreme în urmă confundă apele pluviale din oraş cu cele fluviale, cităm noua reţea de canalizare nu colectează şi apele fluviale de pe raza oraşului”. Acum a scos una demnă de concursul Copii spun lucruri trăznite. În urma unui interviu dat cotidianului Expressdebanat” am aflat că la Moldova Noua s-a prelucrat Bauxita”!
Decizia Guvernului României de a adopta varianta umectării pentru stoparea poluării cu nisip industrial în zona iazului Boșneag (poluare resimțită atât în orașul Moldova Nouă, cât și în Serbia, fiind cauzată de tratarea chimică a bauxitei în cadrul fostei Societăți Miniere Moldomin SA) a fost de prost augur, spune primarul Adrian Torma, întrucât măsura adoptată nu va rezolva problema prafului, care continuă să se insinueze în casele localnicilor din zonă, dar și în ale vecinilor sârbi.
Victor Ţiugan, directorul Moldomin, surprins de această declaraţie îi răspunde lui Torma. În perimetrul minier Moldomin nu s-a exploatat niciodată Bauxita, daca dl.Torma m-ar fi întrebat l-aş fi informat ce minereuri s-au exploatat la Moldomin în trecut, dar probabil o fi descoperit vreun zăcământ şi noi nu ştim”.
Sau o fi vrut sa spuna Banatite..
Referitor la poluare, îl asigur că proiectul este viabil si că va funcţiona ireproşabil, poluarea cu praf va fi eradicată în totalitate pe suprafaţa Iazului Bosneag extindere.
Dana Predut
Zi de zi in ochi tai

Related Posts

Leave a Reply