,,BETOANE PE RÂURI,,Dezbatere publică la Timișoara

,,BETOANE PE RÂURI,,Dezbatere publică la Timișoara

În cadrul „acţiunii” BETOANE PE RÂURI , Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Bazinală de Apă BANAT Timişoara organizează în data de 14 martie a.c la Palatul Apelor din Timişoara o consultare publică privind impactul asupra mediului a lucrării „Amenajare complexă râu Bârzava și afluenți pe sectorul Bocșa – Gătaia – Denta”

Nera a notificat organizatorii privind următoarele aspecte:
Râul Bârzava este o apă de frontieră iar procedurile de consultare privind impactul asupra mediului trebuie să aibă în vedere Convenţia de la Espoo. În acest context mai multe ONG-uri din Serbia cu care colaborăm ne-au informat că nu cunosc să existe intenţia din partea autorităţilor române de a organiza o consultare publică şi în Serbia privind acest proiect iar memorial de prezentare de pe pagina web a ANPM este postat doar în limba română.
Legat de conţinutul proiectului, considerăm că şi în acest caz se abuzează de lucrări din beton în detrimentul materialelor naturale. Lucrările din beton afectează albia minoră a râului şi au un impact transfrontalier de segmentare a ecosistemului râului şi în final de agresiune împotriva faunei şi florei acvatice. ”
Cei nteresaţi pot notifica participarea la consultarea publică pe email sorina.neaga@dab.rowater.ro până în data de 12 martie a.c .

Cristian Frant

Zi de zi in ochi tai

Related Posts

Leave a Reply