Ce sărbătorim de fapt pe 8 Martie ?!

Ce sărbătorim de fapt pe 8 Martie ?!

8 Martie este una dintre cele mai speciale zile din an. În această zi, la nivel internațional se sărbătorește Ziua Femeii, zi în care ne îndreptăm cel mai mult atenția spre cele mai speciale persoane din viața noastră.
„Ziua Internațională a Femeii”, denumită generic “Ziua Femeii” , este sărbătorită anual la data de 8 martie, pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.
“Ziua Internațională a Femeii” a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, care a sărbătorit pentru prima dată “Ziua Internațională a Femeii” pe 8 martie, în 1975 — anul internațional al femeii.
În unele țări, data de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii este declarată prin lege zi liberă. De 8 martie, în unele culturi, femeilor și fetelor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții.
Până în anul 2009, România era printre puținele state ale lumii care, în lipsa unei Zile a mamei, a marcat doar Ziua Femeii – 8 Martie, extinzându-i acesteia aria de semnificații. Astfel, această sărbatoare a femeilor de pretutindeni a ajuns la noi să aibă neoficial și statutul de zi a mamei, în lipsa unei sărbători distincte destinate mamei.

La mulți ani, femei de pretutindeni!

Dana Petrut

Zi de zi in ochi tai

Related Posts

Leave a Reply