Verzii vor bazin de înot la Moldova Nouă, dar nu proiectul propus de Torma

Verzii vor bazin de înot la Moldova Nouă, dar nu proiectul propus de Torma

Torma daca nu are motive de scandal le provoacă, așa cum s-a petrecut și la sedința de Consiliul Local din 28, când a fost pus în discuție proiectul de hotărâre referitor la construcția unui bazin de înot. Ce nu spune Torma este că, Primăria are din primăvara anului 2016 o propunere de proiect pentru un bazin de înot și complex spa, pe care liberalii lui Torma din consiliu sau zbătut din răsputeri să respingă proiectul. Pe motiv că, amplasarea lui ar dăuna spațiilor verzi de pe raza orașului.

Ce declarau în 2016 când au respins proiectul(prin abtinere ) .

”Nu suntem împotriva unui ștrand, dar după normele Uniunii Europene trebuie să avem 26 de mp de spațiu verde per cap de locuitor. Acum, băgăm ștrandul în centrul orașului!? Teatrul de Vară se poate reabilita, avem Casa de Cultură în care se face un singur spectacol pe an … Nu sunteți în stare să faceți nimic! Locația nu e bună, trebuie reabilitat Teatrul de Vară!”, a afirmat revoltat Sporea, citat de expressdebanat.ro

Ce grijuliu era Sporea cu spațiile verzi în 2016, acum cu Torma la primărie, liberalii nu se mai ,,screm când se construiesc terase și restaurante pe spațiul verde,,. Propunerea fostului primar Lupu Matei a fost ca, Grădina de vară să fie dărâmată și pe spațiul eliberat să se construiască Bazinul de înot și centrul spa. Propunerea lui Torma de amplasare a bazinului a fost ,,Iagodăria,, în afara orașului, propunere neacceptată de consilierii Verzi și PSD, și de aici tot scandalul cu Torma. Interesantă este poziția actuală a viceprimarului  Moizes Adrian, președintele Uniunii Sârbilor, în 2016 susținea construirea ștrandului în centrul orașului pe malul Dunării, astăzi îl dorește amplasat în Iagodărie, construcție care ar afecta singura perdea naturală anti vânt compusă din duzi, altă protecție Orașul Nou și Moldova Veche nu are.

Ce spune Eugen Băleanu, președintele Verzilor din Moldova Nouă despre construcția bazinului de înot .. în primul rând bazinul trebuie să fie accesibil pentru copii și elevi, amplasarea lui în afara orașului ar fi doar la îndemâna celor cu bani sau celor dispuși să meargă pe jos peste 2 km, câți părinți își lasă copiii să umble singuri până în Iagodărie. Amplasarea bazinului trebuie făcută cât mai aproape de Grupul Școlar, și cea mai bună soluție este amplasarea în locul ,,Grădinii de vară,,, demolată și eliberat terenul ar schimba total zona centarală a orașului și ar fi accesibil pentru toți copiii. Recomandarea mea pentru Torma este să lase orgoliul deoparte și să preia proiectul început de Lupu, este un proiect frumos și complex, nu se compară cu propunerea prezentată de el consiliului local din 28.02.2019.

Dana Predut

Zi de zi in ochi tai

Related Posts

Leave a Reply