Scoala Gimnazială „Sofia Arcan”  din Moldova Nouă, avizată de I.J. de învăţământ fara  elevi si cu lacătul pe uşă!

Scoala Gimnazială „Sofia Arcan” din Moldova Nouă, avizată de I.J. de învăţământ fara elevi si cu lacătul pe uşă!

Din vara anului 2018, Şcoala Gimnazială  „Sofia Arcan” ,a doua ca mărime din Clisura Dunării, din cartierul oraşului nou, este închisă din lipsă de elevi. Ultimele două clase au fost transferate către Liceul Tehnologic ,,Clisura Dunării. Factorul principal care a condus la scăderea drastică a numărului de elevi a fost închiderea fabricii  de cablaje auto „Delphi Pachard”. Peste 40 de elevi au părăsit şcoala urmând părinţii în căutarea unui nou loc de muncă. Un alt aspect care a condus la diminuarea numărului de elevi a fost şi migrarea elevilor către Şcoala Gimnazială Baptistă din Moldova Nouă, care este arondată Liceului Teologic Baptist din Reşiţa .
O alta şcoală care este pe punctul de a fi închisa este Şcoala Gimnazială „Alexandru Moisi”. Această şcoală a putut fi ţinută funcţională astăzi doar prin  transferului de elevi din alte şcoli. Cu  doar cinci clase primare, trei clase gimnaziale şi un număr incomplet de elevi, această şcoală nu are un viitor asigurat. Cu atât mai mult din cauza ritmului de creştere a numărului elevilor la Şcoala Gimnazială Baptistă şi depopularea tot mai accentuată a localităţii Moldova Nouă, în mod cert anul şcolar 2019/2020 nu o prinde deschisă.
Scoala Gimnazială Baptistă creşte din an în an. Astăzi, cu aproape tot ciclul gimnazial complet, peste o sută de copii învaţă la această şcoală, iar pentru anul scolar 2019/2020, din informaţiile noastre, vor avea prima clasă de liceu. Acest lucru va fi o adevarată lovitură  pentru Liceul Tehnologic „Clisura Dunarii” ,care pentru prima dată va pierde cel puţin o clasă de a IX-a si asta este doar inceputul.
Întrebarea noastră este: de ce se ascunde adevărul despre situaţia reală a învăţământului local din oraşul Moldova Noua? Raportarea către Primăria Moldova Nouă şi Consiliului Local se face fără a informa numărul elevilor la şcoliile arondate Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, conform adresei cu numărul: 12.664/04/12/2018. Suntem curioşi pe ce bază I.J.I.Caraş-Severin a avizat funcţionarea acestei şcoli în condiţiile în care ultima zi de şcoală a fost până în vara anului 2018!
Sigur că te doare sufletul atunci când vezi că aproape toate instituţiile care contribuie la susţinerea unui oraş cum ar fi: şcoliile ,industrie,  şi spitalul se inchid  sau sunt la limita supravieţuirii. Moldova Nouă acum este un oraş pe moarte si fara mari sanse de redresare.
Revenind la învăţământ, lucurile acestea au loc atunci când se politizeaza totul de la femeie de serviciu la director. Când examenele se dau aşa cum se dau, ce pretenţii mai poţi avea? Există profesori care au acasă clase amenajate pentru medidaţii elevilor . La şcoală şi îi tin cu note mici iar dupa  meditaţii contra cost  rezultatele se vad,cresc notele imediat. Nu cred că este cazul să fim invidioşi că Biserica Baptistă este plină de copii. Doamne ajută că totuşi există o alternativă pentru copii. De ce la Şcoala Gimnazială Baptistă creşte numărul de elevi şi la Grupul Şcolar Tehnologic scade numărul de elevi? Aceasta este o întrebare la care ar trebui sa răspundă toţi factori  implicati în învăţământul şcolar. Nu am auzit până în prezent de vreo acţiune anti-drog, scandal sexual sau a de o altă natură , la Şcoala Gimnazială Baptistă si asta spune multe. Şcoliile noastre sunt păzite de politie, jandarmi sau servicii private de protecţie şi pază iar la baptişti nu,acest lucru face diferenţa,conditile create elevilor sunt cu mult peste cele oferite de Liceul Tehnologic Clisura Dunarii .Cunosc persoane de religie ,,crestin ortodox,, si  care an de an merg pe Muntele Athos pentru rugăciune şi închinare iar copii lor invata carte  la baptişti oare de ce?

 

Carasanul

Zi de zi in ochi tai

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.