Amenzi de 200.000 de lei pentru administratorii drumurilor: Nu au întreținut drumul pe timpul iernii

Amenzi de 200.000 de lei pentru administratorii drumurilor: Nu au întreținut drumul pe timpul iernii

Polițiștii au aplicat, de la începutul anului și până pe 22 ianuarie, 72 de amenzi administratorilor de drumuri, în valoare totală de peste 200.000 de lei, cele mai multe nereguli identificate fiind lipsa întreținerii drumului public pe timp de iarnă, dar și neînlăturarea obstacolelor.
„De la începutul anului și până în data de 22 ianuarie, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei. Cele mai multe dintre acestea (59) au fost date pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancționate și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public”, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), printr-un comunicat de presă.
Măsurile menționate au fost luate de polițiștii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum și de polițiștii din județele Sălaj, Satu-Mare, Argeș, Bihor, Cluj, Maramureș, Alba, Arad, Gorj, Mehedinți, Mureș, Vaslui, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu și Vrancea.
În județul Caraș-Severin au fost amendați administratorii drumurilor naționale și județene. Este vorba despre un singur drum naționa, DN 58 A (Soceni-Lugoj) administrat de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara și trei drumuri județene DJ 582, DJ 608A și DJ 684 administrate de către Direcția Județeană de Drumuri a CJ Caraș-Severin.

Dana Predut

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.