Felix Borcean, mișcare surpriză după execuția lui Marcel Vela

Felix Borcean, mișcare surpriză după execuția lui Marcel Vela

Lăsat fără funcții în PNL Caraș-Severin dar și în PNL Caransebeș, primarul Felix Borcean nu a ieșit public să comenteze în vre-un fel execuția dictată de Marcel Vela în Biroul Permanent Județean al PNL. Execuție votată fără crâcnire de către toți membrii BPJ, excepție făcând consilierul județean Traian Smultea.
Felix Borcean a pierdut în doar câteva ore atât funcția de președinte al PNL Caransebeș cât și pe cea de vicepreședinte al PNL Caraș-Severin. Ba, mai mult, Biroul Permanent Local al PNL Caransebeș a fost dizolvat și s-a decis formarea unuia interimar, din care lipsesc consilieri județeni importanți precum chiar Traian Smultea, Ioan Cojocariu, Dumitru Rujan, președinte fiind pus administratorul public al municipiului Caransebeș, Andrei Ungur.
Nici cu presa nu a vrut să stea de vorbă, profesorul Borcean alegând, probabil, înțelept ca mai întâi să se liniștească lucrurile și să depășească momentul, pentru ca abia mai apoi să vorbească despre situația creată.
Cu toate acestea noi am reușit să aflăm de la Felix Borcean faptul că nu tace pe motiv că ar fi vinovat și că ia în considerare să atace decizia Biroului Permanent Județean al PNL la forurile superioare de partid, așa cum dispune statutul Partidului Național Liberal. Asta deși surse dintre apropiații actualului primar spun că, cel mai probabil, acesta va alege să candideze în 2020 din partea altui partid de dreapta, știute fiind relațiile bune avute de Felix Borcean cu USR.
Și Hadrian Popescu, liderul grupului liberal din CL Reșița, crede că decizia din BPJ a fost una greșită. Acesta mai spune că sunt două mari probleme, deși îmi este greu să cred că o asemenea decizie a fost luată. Prima problemă este faptul că președintele Ludovic Orban a declarat public că cine schimbă din funcția de președinte al filialei local primarul în funcție face un mare serviciu PSD-ului.
A doua problemă ar fi că, dacă l-au numit pe administratorul public de la Caransebeș – deși eu nu cred – președinte de organizație, domnul Ungur are din acest moment 30 de zile la dispoziție să demisioneze fie din funcția de administrator public fie din cea de șef de partid, pentru că cele două funcții sunt incompatibile, conform legii” spune Hadrian Popescu.
Contactat, consilierul Dumitru Rujan nu a dorit să comenteze în niciun fel situația creată la Caransebeș iar Ioan Cojocariu, deși am insistat, nu a răspuns la telefon.

 

Frant Cristian

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.