PNL Caraș-Severin nu poate fi vioara a doua, refuză deci un post de vicepreședinte la CJ Caraș-Severin

PNL Caraș-Severin nu poate fi vioara a doua, refuză deci un post de vicepreședinte la CJ Caraș-Severin

Așa cum am mai scris Luminița Jivan continuă schimbările în județ, schimbări care afectează nu doar deconcentratele ci și Consiliul Județean Caraș-Severin.
Aici se pare că deputatul plănuiește retragerea sprijinului politic pentru patru dintre consilierii județeni, unul dintre ei fiind chiar vicepreședintele Flavius Nedelcea. Ar  mai fi în aceiași situație consilierul județean Nicolae Gubandru (finul deputatului Mocioalcă), Lenuța Ciurel și, posibil, chiar și Victor Tiugan.
Cum Nedelcea își va pierde calitatea de consilier județean, va fi nevoie de alegerea unui alt vicepreședinte, pentru care PSD are nevoie de votul liberalilor cărora, dacă ar vota și revocarea vicepreședintelui Popovici, le-ar da un post de vicepreședinte al Consiliului Județean.
”Biroul permanent județean a decis astăzi, cu 22 de voturi pentru și 2 împotrivă ca, în cazul vacantării posturilor de vicepreședinte, PNL să nu facă propuneri pentru aceste posturi. Nu dorim să fim complici la dezastrul din administrația Consiliului Județean” ne-a declarat Marcel Vela, liderul PNL Caraș-Severin.
Consilierul Hadrian Popescu explică și de ce crede că s-a luat această decizie: ”Biroul Permanent Național a decis că PNL nu va face nicio alianță cu PSD decât dacă liberalii sunt vioara întâi în această alianță ori, un post de vicepreședinte ar fi însemnat încălcarea acestei decizii a BPN al PNL”.
Inițial se dorea ca, pe această funcție să fie susținut Daniel Surdu însă, ulterior, s-a stabilit că trebuie respectată decizia BPN.
Altfel se pune problema, însă, atunci când vine vorba despre vicepreședintele Ionuț Popovici. Acestuia partidul îi acordă sprijin în continuare așa că nu poate fi revocat decât cu votul a 2/3 din consilierii județeni. Dacă se pune, însă, problema revocării sale Marcel Vela spune că decizia se va vota și ea în BPJ dar, subliniază faptul că grupul liberal din CJ Caraș-Severin i-a cerut deja demisia lui Popovici, din motive administrative și reamintește ieșirile furibunde în presă ale liderului PMP contra lui Ludovic Orban și chiar a președintelui Klaus Iohannis. Dar, nici în acest caz, PNL nu ar propune un înlocuitor liberal pentru Popovici.

 

Cristian Frant

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.