Premierul slavează spitalele din județ, trimite 7 milioane spre Caraș-Severin

Premierul slavează spitalele din județ, trimite 7 milioane spre Caraș-Severin

Guvernul a alocat în ședința din 21 decembrie suma de 7 milioane de lei noi pentru plata arieratelor a trei spitale din județul Caraș-Severin.

” Am convocat această ședință extraordinară de Guvern pentru a lua o serie de măsuri de sprijinire a comunităților locale care au nevoie de finanțare urgentă. După cum știți, ne aflăm la sfârșit de an, trebuie să luăm aceste decizii cât mai repede, pentru ca să poată beneficia de această finanțare, comunitățile locale trebuie să aibă ședințe de consiliu local, să aibă timp să ridice banii din trezorerie, și de accea am hotărât ca în această seară să avem o nouă ședință de guvern. Sunt localități care au solicitat fonduri suplimentare pentru o mai bună funcționare, însemnând inclusiv plata unor cheltuieli curente, precum achitarea unor facturi pentru lucrări de investiții. Având în vedere că până la finalul anului mai sunt doar două zile lucrătoare, banii trebuie să ajungă cât mai repede în contul acestor autorități publice locale. În aceste condiții, în ședința de ieri am alocat o primă tranșă de bani, respectiv 123 de milioane de lei, iar astăzi decidem cea de-a două suplimentare a fondurilor, în jur de 40 de milioane de lei. O parte din acești bani, și anume 7 de milioane de lei, sunt destinați asigurării finanțării pentru trei spitale din județul Caraș-Severin. Cealaltă sumă de bani  va fi alocată comunităților din mai multe județe ale țării pentru a-și putea continua activitatea și a asigura serviciile publice pentru cetățeni” a declarat premierul Viorica Dăncilă în deschiderea ședinței de Guvern.

Este vorba de 1 milion de lei pentru Spitalele din Oravița, alte două milioane de lei noi merg spre Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș și patru milioane de lei noi pentru arieratele Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

 

Dana Predut

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.