Scandal pe împărțirea banilor la Consiliul Județean, liberalii au lăsat scaunele goale,consilieri Verzi din Moldova Noua,model pentru liberalii caraseni!

Scandal pe împărțirea banilor la Consiliul Județean, liberalii au lăsat scaunele goale,consilieri Verzi din Moldova Noua,model pentru liberalii caraseni!

Lovitură de teatru dată de consilierii județeni ai PSD în ultima ședință de Consiliu Județean colegilor liberali. Aceștia s-au înțeles în ședința pe comisii cu liberalii pentru o împărțire echitabilă și pe un algoritm a unei sume rectificate pozitiv din cotele defalcate de TVA și impozite pe profit care ar fi trebuit să ajungă la primăriile din județ, pentru echilibrarea bugetelor locale.
Numai că, deși înțeleși în comisia de specialitate, în plen consilierul județean Ioan Crina a venit cu un amendament prin care a cerut să se ia 65.000 de lei de la Caransebeș, câte 5.000 de lei de la Primăria Armeniș, Domașnea, Slatina Timiș, Șopotul Nou și Răcășdia și 10.000 de lei de la Prigor  pentru a le suplimenta cu 20.000 de lei alocările primăriilor din Bocșa, Gârnic, Fârliug, Teregova și Vărădia.
Liberalii s-au opus vehement însă proiectul a trecut, chiar dacă grupul PNL a votat contra iar Paul Purea s-a abținut.
”În semn de protest față de cum ați înțeles să procedați, grupul PNL se retrage de la lucrări” a anunțat liderul grupului, Mircea Teodorescu.
Teodorescu era cel mai nemulțumit de tăierea de la Caransebeș, unde banii ar fi mers la scăderea arieratelor Spitalului Municipal de Urgență din oraș și spune că este o răzbunare pe față pentru demiterea managerului Mihaela Popovici.
Liberalii mai spun că nu poate fi o coincidență faptul că se iau bani de la primăriile liberale și se dau celor din majoritatea actuală din CJ, PSD-PMP.
Silviu Hurduzeu spune că nu este nicio coincidență și că nu ar fi bani luați doar de la primăriile liberale. Afirmația vizează și Primăria Prigor, care e condusă de Antonică Moț, primar ales pe listele M10 dar care, a anunțat recent, va candida pentru PMP.
Această alocare suplimentară a fost posibilă pentru că veniturile au fost suplimentate din încasări cu 1,9 milioane de lei, sumă ce trebuia redistribuită pentru echilibrarea bugetelor autorităților locale din județ.

Frant Cristian

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.