Ia românească și brâul bănățean, promovate la Reșița de peste 500 de persoane!

Ia românească și brâul bănățean, promovate la Reșița de peste 500 de persoane!


Locuitorii Carașului s-au făcut remarcați ieri în urbea Bârzavei. Peste 500 de persoane din județul Caraș – Severin, “s-au unit” ieri seară la Reșița, pentru a promova ia românească și brâul bănățean.
Centrul Civic din urbea Bârzavei a fost ieri prea mic pentru cei veniți să participe la cea de-a VI-a ediție a manifestării intitulată “Timp și contratimp în identitatea Banatului de Munte – Cărășenii promovează ia românească și brâul bănățean”. Evenimentul a debutat în 2013 la inițitiva jurnaliștilor Paula și Vasile Neamțu.
“Am petrecut deosebit de frumos. Foarte mulți oameni au purtat ia românească și au jucat brâul bănățean, în centrul municipiului Reșița. Recunosc, nu m-am așteptat să vină atât de multă lume. Cărășenii au dovedit, și acum, la 100 de ani de la desăvârșirea statului național român, că duc mai departe tradițiile”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș – Severin, Silviu Hurduzeu.
La evenimentul de ieri au participat mai multe ansambluri din județ, copii de grădiniță,elevi, studenți, dar și alți cărășeani cunoscuți.
Cel mai tânăr participant, îmbrăcat în ie, a avut doar 3 luni, iar cel mai ân vârstă, 87 de ani.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.