Proiectul de Buget 2016 al Primăriei Moldova Noua a fost afişat!

Proiectul de Buget 2016 al Primăriei Moldova Noua a fost afişat!

consDin data de 4-01-2016, Proiectul de Buget aferent anului 2016 a fost afișat pe site-ul primăriei, www.primaria-moldova-noua.ro, proiect care anul trecut a fost atât de mediatizat în Caraș, mai abitir decât Dosarul lui Frunză Verde și Gheorghioni. A fost o mediatizare excesivă din toate punctele de vedere, cu toate că sunt foarte multe aspecte neclare în administrația locală condusă de Lupu Matei și foarte multe cu iz de infracționalitate și pe care cu adevărat presa ar trebui să le abordeze mult mai serios și profund. Lupu Matei, așa cum ne-a obișnuit pe toți, se ține în continuare de surprize, Proiectul de Buget al Primăriei Moldova Noua  propus pentru dezbatere publica ,fară ca Proiectul referitor la Execuția Bugetară a anului 2015 sa fie dezbătut in consiliu, adică descărcarea de gestiune și raportarea către Consiliul Local a modului cum s-a cheltuit banul public de către primar care, conform legii, este ordonatorul principal de credite. Este al doilea an consecutiv când Lupu Matei ignoră cu bună știință legea și nu trece prin consiliu Execuția Bugetară, lucru total ilegal. O să vedem cine are curajul să voteze astăzi Bugetul Local aferent anului 2016, fără execuția bugetară pe ultimi doi ani. Consilierii PSD vor vota cu ochii închiși, chiar dacă asta înseamnă multe probleme, dar… ce vor face consilierii PNL? În ultimele ședințe, Lupu a trecut toate proiectele grele cu ajutorul PNL-ului, care sunt de notorietate: creșteri de impozite pentru populație și mediul privat. Ce vor face consilierii Partidului Verde? În mod cert nu vor vota Proiectul, deoarece  și anul trecut Băleanu a contestat și a făcut mult zgomot pentru modul cum s-au cheltuit banii publici, dar cu trei consilieri e aproape imposibil să bați politic USL-ul în Consiliu ,la Moldova Nouă. Una peste alta, bugetul are o creștere de circa 1,5 milioane lei, creștere datorată noilor taxe cât și societății Delphi Packard care aduce un surplus financiar orașului Moldova Nouă.

Ioana Negriu

Related Posts

2 Comments

 1. Razvan
  14/01/2016 at 14:54 Reply

  Baleanu , tu erai fericit cand PNL vota impotriva proiectelor PSD si tu cu ,,verzii,, radeati de ei , acum daca ei au gasit cale comuna sa rezolve problemele orasului , verzii tai se ,,ofilesc,, in sedinte .
  Esti ,,mic,, la propriu si la figurat ….

 2. gina
  27/01/2016 at 18:47 Reply

  Va urma si el lui Stepanescu , Gheorghioni si compania…Ramane ca rezerva calda ca DNA-ul a treminat carburantul luna asta …..Cealalta nu se stie….Un alt specimen pentru care legea nu conteaza, el fiind mai presus de lege….S-a dus Iliescu si Mocoialca e pe faras asa ca zornaitul catuselor se aude ca un clopotel ce anunta pauza la gimnaziu!!!!!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.