,,Târgul Mare de la Coronini,,

,,Târgul Mare de la Coronini,,


Mare sărbătoare azi la Coronini. Ediția a II-a a  Târgului Mare a fost o reușită  în ciuda prezentatorilor de la meteo care anunțau furtună și vijelie în Clisură. Producătorii agricoli, crescatorii de animale și apicultorii au fost prezenți la târg. Pentru o zi, Coronini a fost centrul atenției din Clisura iar micii și berea au fost la mare căutare. Surprinzător, o localitate în care de zeci de ani pescuitul   pe Dunăre a fost principala activitate comercială, la târg nu s-a văzut nicio tarabă cu pește prăjit sau o ciorbă de pește, meniu nelipsit la târgurile de pe partea opusă a Dunării. Nu de alta, dar agricultură, nici pe timpul răposatului Ceaușescu, nu s-a făcut. Satul Pescari ( pentru că așa era denumit în ale vremuri comuniste) era unul dintre puținele sate care nu avea CAP  sau o altă formă de activitate agricolă centralizată.
Atmosfera a fost animată de ansamblul ,,Semenicul,, alături de soliștii Maria Garas, Alin Turculescu și Ramona Vița care au oferit un spectacol adevărat. Evenimentul a fost organizat de către Primăria Coronini și Consiliul Local.
Ce sfori o fi tras Boboescu primarul Coroniniului de io cântat ,,Semenicul,,?..și să nu uit de aleșii neamului care au fost nelipsiți de la eveniment..deh..doar trebuie să-i mai vadă lumea când și când…

Ionuț Dascălu

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.