Palatul Copiilor din Reșița a fost reprezentat cu cinste la “Cupa Crisius”!

Palatul Copiilor din Reșița a fost reprezentat cu cinste la “Cupa Crisius”!


Reprezentanții “Palatului Copiilor din Reșița” au participat zilele trecute la cea de-a XXXIX-a ediție a “Cupei Crisius”.
Competiția a adunat la start sportivi de la 15 discipline. Sportivii s-a întrecut la probe de karate-shotokan, judo, handbal, minifotbal, baschet, tenis de masă, sport aerobic, karting, șah, navomodele, aeromodele, informatică-grafică PC, jocuri logice, dar și arte plasticeprograme Scrath & HTML.
Au participat la “Cupa Crisius”, palate și cluburi, dar și școli din țară şi din străinătate. Românii noștri s-au întrecut cu sportivi din Ungaria, Serbia, Franţa, Spania, Germania si Norvegia.
“Cupa Internațională Crisius 2018” este o competiție şcolară Interdisciplinară, și a avut un număr total de 3500 de elevi participanți, de la 15 discipline sportive. Ca de fiecare dată Palatul Copiilor Reșița a fost prezent cu minifotbal, secție coordonată de Artur Schvaner, baschet prin Cristina Acea și ai ei sportivi, șah prin Mihai Bolintiș și tot arsenalul lui. Reșițenii s-au mai întrecut la pictură, coordonați de Ovidiu Russ și tenis de masă, ca deobicei familia Gavrilovici. Nici de la karting nu au lipsit reșițenii coordonați de Sorin Savu, și nici de la cea mai prolifică secție, karate, instruită de Zoltan Lipan. Karting.
Secția de karate a fost și de această dată la înălțime, obținând 4 medalii de aur, 6de argint și 8 de bronz.
“Au urcat pe podium, Albert Macamete, pe prima treaptă la kata și pe locul trei la kumite, Justin Constantin pe primul loc la kumite, Codrin Macamete și el pe primul loc la kata și pe doi la kumite, Sandra Lipan, tot pe primul loc la kata, Vlad Boznea a fost și el primul la kata, Greta Buzura a doua la kata, Patricia Măciucă tot a doua la kata, iar Alexia Lenghyel a obținut și ea locul doi la kata și la kumite. Constantin Damian și-a trecut și el în palmares un loc 3 la kata, Briana Cozaldea a urcat tot pe 3 la kata, la fel ca și Mara Pura, Marian Moldovan, Denis Orbulescu, Erick Dimcea și Alexandru Farcaș”, a declarat sensei Zoltan Lipan.
La șah, echipa de băieți a Reșiței a obținut locul doi, iar fetele doar locul 4. Pe podium la șah au urcat Alin Stângu, Alexandru Korcsek și Anca Maria Teclis. La baschet, echipa din urbea Bârzavei a obținut locul 3, la minifotbal locul II, iar la tenis de masă, Debora a obținut locul I, la categoria 10 – 12 ani, Lidia locul II la 15 – 16 ani și Ana locul I la 17 – 18 ani. Rezultatul a fost întregit de frații lor, Nicu, care a obținut locul III la 13-14 ani, și David, locul II la 15-16 ani.
La karting, reșițenii au fost cei mai buni, obținând locul I pe echipe. La clasa bambinii, David Staicu a urcat pe doi, la puffo, Daria Țunea pe III, la mini Fabian Bodac a fost cel mai bun, iar Roberta Bodac s-a clasat a II-a, iar la clasa KF juniori, Andrada Neacșu a obținut medali de argint.
“Așa cum ne așteptam, organizarea a fost una fără cusur. Au organizat acest concurs echipa formata din prof. Dr. Eugen Gagea, manager de proiect, împreună cu Gheorghe Burdan, primarul orașului Chișineu Criș, respectiv domnul director profesor Zoltan Tușa, cu sprijinul lui Vasiloni-Consulul României în Ungaria, al lui Fifor, fostul Ministru al Apărării, Ardelean, rectorul Universității „Vasile Goldiș”. Alături de ei au fost mai mulți deputați și senatori ai județului Arad, precum și invitați din Ungaria, Republica Moldova și Serbia. Pentru prima dată, la acest concurs au participat copii din cadrul CSEI Primăvara Reșița, si de la As. Down – Reșița”, a declarat sensei Zoltan Lipan.
De precizat ar mai fi faptul că, toate rezultatele mai sus menționate, au clasat Palatul Copiilor din Reșița pe locul II în clasamentul general, imediat după Palatul Copiilor Arad.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.