Actorii Teatrului de Vest Reșița, participă la Zilele Cultural Europene de la Pucioasa!

Actorii Teatrului de Vest Reșița, participă la Zilele Cultural Europene de la Pucioasa!


Actorii din Reșița sunt la Pucioasa! Reșițenii reprezintă începând de astăzi, orașul din urbea Bârzavei, la Pucioasa, în cadrul acțiunii “Zilele Cultural Europene”.
În perioada 23 – 25 aprilie, Teatrul de Vest Reşiţa va participa la Zilele Cultural Europene de la Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural European de la Pucioasa, unde actorii reşiţeni vor prezenta, marţi 24 aprilie, spectacolele „Emil şi detectivii” şi „39 de trepte”.
Reșițenii intră pe scenă marți la ora 11.00 cu musicalul pentru copii „Emil și detectivii”, de Erich Kästner, regia şi coregrafia: Baczó Tünde, scenografia: Baczó Tünde, muzica originală: Cári Tibor, video: Balázs Klári, text cântece: Frank Ildikó.
Musicalul „Emil şi detectivii” este realizat într-o viziune originală, ce aminteşte de filmele mute din perioada interbelică, atât prin mimica şi gestica actorilor, prin muzica specifică acelor vremuri, cât şi prin faptul că pe un ecran se proiectează imagini desenate şi texte care completeză spectacolul.
La ora ora 19.00 reșițenii pun în scenă comedia „39 de trepte”, de Alfred Hitchcock & Patrick Barlow, regia: Johannes Lang. “39 de trepte” este un spectacol realizat după filmul celebrului regizor englez, Alfred Hitchcock, „39 de trepte”, în regia lui Johannes Lang, din Nürnberg, Germania. În anul 2005, Patrick Barlow a realizat adaptarea pentru scena londoneză, iar în 2008 spectacolul a avut premiera pe Broadway, unde se bucură încă de un mare succes. Comedia „39 de trepte” începe cu o scenă în care Richard Hannay, un agent secret londonez, se plictiseşte cumplit, însă, viaţa acestuia devine brusc agitată după ce o femeie este ucisă în locuinţa lui. Cine este femeia? De ce s-a refugiat în apartamentul lui? Ce reprezinta misterioasele „39 de trepte”? Învinuit de uciderea femeii, Hannay pleacă în misiune în Scoţia pentru a încerca să elucideze enigma.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.