Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș – Severin, își așteaptă beneficiarii în tabere!

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș – Severin, își așteaptă beneficiarii în tabere!


Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș – Severin a declarat “deschis” la înscrieri în taberele sociale, dar și în cele pentru preșcolari, elevi și studenți cu handicap, împreună cu asistenții personali și asistenții personali profesioniști, pentru perioada de vară.
Taberele sociale au allocate în acest an, un număr total de 32 de locuri disponibile, iar bugetul este de 16.000 lei. Locația desfășurării taberei sociale, va fi, cel mai probabil, Râul Alb.
Beneficiază de un loc în tabără, 50% elevi proveniți din familii al căror venit mediu lunar pe membru de famili este de până la 50% din salariul minim brut pe economie și 50% elevi care beneficiază de o măsură de protecție specială, conform Legii nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
Pentru înscriere, beneficiarii au nevoiede o cerere tip, un document care atestă una din cele două condiții enunțate mai sus, dar și o adeverință de la învățământul de stat, cu media la învățătură. Pentru participare este obligatoriu media zece la purtare sau calificativul “foarte bine”.
În cazul în care numărul elevilor este mai mare decât numărul locurilor aprobate, vor fi selectați elevii pe baza mediilor generale din ultimul an școlar încheiat, dar și performanțelor sportive sau artistice.
“Avem anual un număr de tabere gratuite, pentru copii cu probleme, cu handicap, dar și pentru cei cu probleme sociale. Mi-am pus problema în fiecare an, de ce vin tot aceeași beneficiari și aceeași oameni să se înscrie și să recomande copilul lor sî fie într-o astfel de tabără și m-am gândit că poate una dintre probleme ar fi comunicarea noastră defectuoasă cu voi, cu reprezentanții mass-media din comunitate. Locurile sunt allocate în funcție de statistica existentă la nivel de județ. Taberele sociale, preconizăm să le desfășurăm la noi, la Râul Alb, ca să avem cumva capacitatea noastră completată, iar cele cu handicap încercăm să le asigurăm la mare, în funcție de oferta de vacanță pe care o au cei de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța”, a declarat directoarea DJST-ului, Daniela Lupșan.
În cadrul taberelor pentru copii cu probleme, cu handicap, anul acesta s-au alocat 56 de locuri și un buget de 21.600 lei. Beneficiază de un loc, persoane cu grad de handicap I, II și III și asistenții perosnali ai acestora. Și ei au nevoie de o cerere tip pentru înscriere, de un document care atestă gradul de handicap și de adeverința care atestă încadrarea într-o formă de învățământ. Locația de desfășurare pentru acest tip de tabere este litoralul.
Prioritate vor avea persoanele cu handicap care nu au mai beneficiat în anii anteriori de o astfel de tabără. Toate trimiterile și rezervările le va face Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș – Severin.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.