Primăria Reşița vrea să construiască locuințe ANL pentru medici.

Primăria Reşița vrea să construiască locuințe ANL pentru medici.

În încercarea de a-i convinge pe medici să rămână în Reşița, atât Primăria cât şi ceilalți factori de decizie responsabili, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Caraş-Severin şi Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, au iniţiat, o campanie de atragere şi stabilizarea a medicilor tineri în municipiul capitală de judeţ.
Inițiativa are şi justificare practică, deoarece mai mulți medici rezidenți şi specialist au depus solicitări de a se construi un bloc de locuințe destinat medicilor. Proiectul presupune construirea de către Primărie a unui bloc de tip ANL, a carui locuințe să fie închiriate medicilor şi specialiştilor, la prețuri sub prețul pieței.

Până în acest moment, la DSP Caraş-Severin, au fost depuse 9 solicitări din partea unor medici tineri, dar pentru ca Primăria să poată obține finanțarea şi implicit să înceapă construcția blocului, e nevoie de minim 16 astfel de cereri. DSP aşteaptă în continuare solicitări din partea rezidenţilor şi tinerilor specialişti, pentru ca acest proiect să poată fi pus în practică.

Deşi locuinţele de tip ANL sunt destinate tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani, recent a apărut o derogare legislativă care permite medicilor tineri să beneficieze de locuinţă ANL chiar dacă au depăşit această vârstă.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.