Atenție la cum ardeti resturile vegetale! Zeci de hectare incendiate în județ.

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit pe teritoriul județului Caraş-Severin, cauzele probabile fiind aprinderea intenționată în scopul eliminării vegetației uscate sau a resturilor vegetale. Astfel, pompierii cărăşeni au fost solicitați pentru a stinge mai multe astfel de incendii, care s-au manifestat pe lungimea mai multor zeci de hectare de teren în puncte geografice diferite. Din fericire, incendiile nu s-au propagat la gospodăriile populaţiei şi la fondul forestier şi nici nu s-au înregistrat victime.
Pompierii avertizează populația că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale poate reprezenta un pericol pentru viaţa şi bunurile membrilor comunităţilor, iar pentru a preveni astfel de situații nedorite, trebuie respectate câteva reguli extrem de importante:
– focul nu se aprinde în aer liber în locuri cu pericol de incendiu şi în condiţii meteorologice cu intensificări ale vântului;
– locul arderii trebuie asigurat cu mijloace şi materiale pentru stingerea focului (butoi cu apă, stingător);
– arderea trebuie supravegheată permanent, iar la sosirea nopţii, focul se stinge şi se verifică cu atenţie zona;
– în situaţia izbucnirii unui incendiu, acesta trebuie anunţat imediat la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii şi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.