De azi, numărul scurt 1813, vă atenționează că vă expiră paşaportul.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), începând de astăzi, deţinătorii de paşapoarte care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil vor fi notificaţi printr-un SMS că le expiră paşaportul, cu una până la trei luni înainte.

Demersul este derulat în comun de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală de Paşapoarte.

Astfel, pentru eficientizarea procesului de eliberare a paşapoartelor, începând de azi, cu sprijinul Companiei Naţionale Imprimeria Română, va deveni funcţional sistemul de notificare a cetăţenilor români cu privire la faptul că urmează să le expire paşaportul. Totodată, în luna martie vor trimite SMS-uri de notificare către cetăţenii cărora le-a expirat paşaportul în ultimele 6 luni.

De asemenea, prin acelaşi mesaj, cetăţenii vor fi încurajaţi să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de aşteptare.

MAE precizează că textul mesajului va fi: „Paşaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel naţional, va figura ca semnatar D.G. Paşapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul PAŞAPOARTE.

 

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.