Medicament nou împotriva virusului gripal, produs în Japonia.

Virusul gripal ar putea fi combătut în 24 de ore, cu ajutorul unui nou medicament, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Sănătăţii din Japonia. Acesta a autorizat Xofluza, un nou medicament care, potrivit companiei producătoare, distruge virusul gripal în doar 24 de ore şi ar putea deveni în curând un competitor serios al antiviralului Tamiflu, unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea gripei.
Potrivit companiei farmaceutice japoneze Shionogi, noul medicament necesită administrarea a mai puţine doze decât Tamiflu. Pacienţii trebuie să ia o singură pastilă în loc de două doze pe zi timp de cinci zile. Shionogi susţine că Xofluza poate distruge virsul gripei în 24 de ore, blocând răspândirea virusului prin inhibarea unei enzime pe care acesta o multiplică.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, epidemiile de gripă provoacă aproape 5 milioane de îmbolnăviri severe care provoacă între până la 650.000 de decese în întreaga lume. În sezonul 2017-2017, până în prezent, în România s-au înregistrat deja 57 de decese.

 

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.