Se desființează Baroul din Caraș-Severin ?

Se desființează Baroul din Caraș-Severin ?


Baroul Caraș – Severin se află în stare critică? Pe holurile Tribunalului Caraș – Severin se discută tot mai mult despre situația în care se află Baroul din județul nostru. Se zvonește că, Baroul din Caraș duce lipsă de fonduri pentru achitarea cheltuielilor curente, și că sunt probleme cu asigurarea fondurilor lunare pentru plata pensiilor avocaților aflați în această situație.
Contribuția avocaților este de 11,5% din totalul de venituri brute, contribuții care ar trebui să susțină funcționarea Baroului și a UNBR, conform Legii 51/1995. Un alt lucru care se vehiculează ar fi acela că, datorită situației financiare a Baroului Caraș – Severin, UNBR a luat în discuție afilierea acestuia la Baroul Timiș sau Mehedinți, ca soluție de avarie pentru a asigura funcționarea asistenței juridice la nivelul județului. Președintele Baroului Caraș – Severin, Gheorghe Ciulei, dezminte toate aceste zvonuri.
“Nu se desființează niciun barou. Barourile nu se desființează. Dacă nu sunt fonduri, sprijină casa de pensii. Dacă temporar nu sunt anumite fonduri pentru pensii, se suplimentează de la Casa de Pensii Centrală București, dar nu se desființează și nu suntem într-o astfel de situație. Nu se pune prin lege problema desființării baroului, pentru că în fiecare județ există un barou, înființat prin lege. Trebuie să se modifice legea, iar dacă temporar nu există fonduri de pensii, vine Casa Centrală, pentru că noi virăm tot timpul în conturi, noi am virat cote mari tot timpul la Casa Centrală și ei ne sprijină pe orice linie dorim. Nu se pune problema desființării, e lege, nici să vrea cineva nu îl poate desființa”, a declarat președintele Baroului Caraș – Severin, Gheorghe Ciulei.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.