Cursurile de calificare. Succes personal şi venituri lunare mulțumitoare.

Cursurile de calificare. Succes personal şi venituri lunare mulțumitoare.

Specialiştii în resurse umane consideră că şi cei fără studii superioare pot câştiga venituri lunare mai mult decât mulțumitoare, uneori sume cuprinse între 800 şi chiar 5000 de euro, totul depinzând însă de dorința fiecăruia de a fi deschis oportunităților şi la disponibilitatea de a face un minim efort. În acest sens, cheia succesului pare să fie un curs de calificare sau specializare.

Spre exemplu, un frizer care îşi ia meseria în serios, poate câştiga între 2500 şi 3500 lei pe lună. Un sudor în argon, poate ajunge la un câştig net de până la 4500-5000 lei. De-asemenea, o manichiuristă-pedichiuristă poate pleca acasă la sfârşitul lunii cu un câştig de până la 3000 lei şi chiar mai mult. Şi bucătarii au mare căutare pe piața muncii, aceştia fiind remunerați lunar, chiar şi cu 2000-3000 de lei. Uneori, pentru a practica aceste meserii, nu veți fi nevoiți să demonstrați nici măcar absolvirea liceului.

Dacă însă sunteți absolvent cu Bacalaureat, puteți opta pentru un curs de specializare si o perioadă de training într-o meserie şi mai bine plătită, ajungându-se la până la 5000 de euro net lunar: controlor de trafic aerian.

Toate aceste exemple de meserii, necesită un simplu curs de specializare sau calificare asociată cu o etapă de pregătire practică, iar efortul depus poate aduce satisfacții financiare pe măsură.

Dealtfel, aceaşi situație o întâlnim şi în celelalte țări ale Uniunii Europene. Un muncitor la Salubrizare în Germania, de exemplu, are un salariu de 2000 de euro, la care se adaugă şi diverse sporuri.

Aşadar, specialiştii în HR, ne recomandă ca înainte de a ne lamenta că nu găsim un loc de muncă bine plătit, să luăm în calcul varianta schimbării din mers a carierei, mai ales că multe din aceste cursuri de calificare, sunt gratuite. Totul e să căutăm cu răbdare şi perseverență.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.