Calitatea produselor vândute in Europa de Est, vor fi evaluate de Comisia Europeană.

Calitatea produselor vândute in Europa de Est, vor fi evaluate de Comisia Europeană.

Mai multe denunțuri venite din partea unor țări central şi est-europene cu privire la calitatea slabă, în special a produselor alimentare şi a cosmeticelor vândute în Europa Centrală şi de Est, vor fi luate în considerare de către Comisia Europeană.

În acest sens, în 16 state va fi demarată o amplă campanie de testare a acestor mărfuri. Cele mai vehemente critici, au venit din partea Slovaciei, Ungariei şi Cehiei, dar au fost făcute plângeri şi din partea României. Aceste state au sesizat Comisia Europeană despre faptul că aceleaşi produse comercializate sub aceleaşi mărci şi ambalaje, erau calitativ inferioare mărfurilor vândute în țările occidentale.

Comisia Europeană va aloca peste 1 milion de euro pentru a începe încă din luna aprilie a acestui an, testarea produselor reclamate. Astfel se va realiza un coş comun provenit din țările reclamante care vor fi comparate cu aceleaşi produse procurate din țări occidentale. Totodată, în sprijinul țărilor care consideră că pe teritoriul lor sunt comercializate mărfuri inferioare din punct de vedere calitativ, vor fi elaborate regulamente de armonizare a metodelor de depistare a acestora.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.