Secretul longevității, la îndemâna oricui.

Secretul longevității, la îndemâna oricui.

O echipă de cercetători ai Facultății de Medicină a Universității din San Diego – California a ajuns la concluzia că încăpățânarea, încrederea în sine şi în general optimismul, sunt unele dintre trăsăturile de caracter care pot ascunde secretul longevității.

Oamenii de ştiință au efectuat un studiu elaborat asupra a 29 de persoane vârstnice, cu vârste cuprinse între 90 şi 101, din satul Cilento, aflat în sudul Italiei.

Cercetătorii au observat că persoanele participante la studiu aveau un tonus ridicat, îşi făceau planuri de viitor şi chiar aveau tendințe de prosperitate financiară şi socială, datorită, în principal faptului că erau persoane legate pământul şi afacerile lor. Vârstnicii studiați aveau un scop precis în viață iar faptul că, deşi aveau o vârstă inaintată, îşi puneau mintea la contribuție în vederea dezvoltaării personale şi a familiilor lor, denotă faptul că se simțeau responsabili şi asta le dădea puterea de a trece peste greutățile specifice vârstei şi în consecință să-şi prelungească viața.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.