Adio primării! Salariile profesorilor trec prin ISJ!


Salariile profesorilor nu vor mai trece prin primării! Începând cu data de 1 ianuarie 2018, Inspectoratul Școlar Județean se ocupă de tot. Salariile vin de la Ministerul Educației Naționale, direct prin unitățile de învățământ, cu trecere prin Inspectoratul Școlar.
Oficialii de la ISJ CS nu pot spune încă dacă această modificare este una de bun augur sau nu. Fiind la început de drum, “noua lege”, dă însă mai mult de lucru oamenilor de la ISJ. Contabila de la Inspectoratul Școlar Județean din Caraș – Severin are acum de centralizat situațiile de la toate unitățile de învățământ din județ.
“Începând cu 1 ianuarie 2018, salariile vin de la Ministerul Educației Naționale direct prin unitățile de învățământ, cu trecere prin Inspectoratul Școlar, nu vor mai trece prin Primării. Colega noastră, doamna contabil are de centralizat situațiile de la toate unitățile de învățământ din județ. Timpul va dovedi dacă este un lucru bun sau nu. Suntem la început”, a declarat Ion Moatăr, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș – Severin.
Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților a votat anul trecut, favorabil această propunere legislativă prin care toate drepturile salariale ale personalului de învățământ vor fi asigurate din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educației. Această modificare a fost aprobată, iar începând cu această lună, salariile nu vor mai intra în Consiliul Local, ci vor fi gestionate de către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene. Deși de multe ori, profesorii s-au confruntat cu întârzieri salariale, din cauza neînțelegerilor politice, la nivelul județului nostru, oficialii susțin că nu au fost niciodată probleme cu achitarea salariilor.
“Nu au fost probleme de achitare a salariilor nici în trecut, doar că acum nu se mai reglează la nivel de unitate teritorială, se va regla direct la minister, prin Inspectoratul Școlar”, a încheiat Ion Moatăr.

Related Posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.